Connect with us

Actueel

Poes achtergelaten in afgesloten mand onder de br*ndende zon

In Rilland, in de provincie Zeeland, heeft iemand op harteloze wijze een kat achtergelaten. Hoewel dieren dumpen helaas vaker voorkomt, was deze situatie bijzonder schrijnend.

De eigenaar of eigenaresse koos ervoor om het weerloze dier op een zeer wrede manier te dumpen. De kat werd in een afgesloten mand geplaatst en vervolgens in de br*ndende zon op een carpoolplaats gezet.

De temperaturen in de afgelopen dagen waren hoog, waardoor de mand al snel ondraaglijk heet werd voor de kat.

Doordat de ingangen van de mand met ducttape waren afgesloten, kon het arme beestje nauwelijks ademen.

Gelukkig werd de mand opgemerkt door een voorbijganger, die onmiddellijk de h*lpdiensten waarsch*wde. Deze reageerden snel en kwamen ter plaatse.

Het goede nieuws is dat de kat nog in leven is, hoewel het maar een haartje heeft gescheeld. De hulp had niet veel later moeten komen. De dierenamb*lance heeft zich nu ontfermd over de poes.

Desalniettemin is er grote verontwaardiging over deze laffe daad. Op sociale media wordt de actie als “triest” bestempeld.

Medewerkers van de dierenamb*lance zijn “compleet van slag” door wat er is gebeurd. “De vrijwilligers van de dierenamb*lance Zeeland zijn gesch0kt en zeer bedroefd vanwege dit dierenle*d.”

Het dumpen van dieren komt helaas vaker voor. Honden worden aan bomen vastgeb0nden of simpelweg achtergelaten.

Het is begrijpelijk dat er situaties kunnen zijn waarin je niet langer voor een huisdier kunt zorgen, om welke reden dan ook.

We willen echter dringend vragen om ze alsjeblieft niet zomaar achter te laten.

Dieren verdienen dit niet. Als je niet meer voor je huisdier kunt zorgen, breng het dan naar een plek waar er wel voor hem of haar kan worden gezorgd.

We willen je vriendelijk verzoeken dit bericht te delen. Zelfs als het maar een klein verschil maakt, zou dat al zeer welkom zijn. Bedankt!