Connect with us

Actueel

Camper is helemaal klaar met wielrenners en rijdt ze allemaal van de weg af

Op de openbare weg ontstaan vaak ‘spanningen’ tussen wielrenners en andere weggebruikers, en deze bewering is zeker niet ongegrond.

Het is belangrijk om op te merken dat we niet beweren dat alle wielrenners lak hebben aan verkeersregels en denken dat ze exclusieve rechten hebben op de weg.

Hoewel sommige mensen deze mening wellicht koesteren, geldt dit niet voor alle wielrenners.

Soms kunnen deze spanningen leiden tot merkwaardige situaties tussen wielrenners en andere weggebruikers.

Een recent inc!dent in Arizona, Verenigde Staten, illustreert dit perfect: een bestuurder van een camper raakte dermate geïrriteerd door een groep wielrenners dat hij besloot om ze van de weg te rijden. Dit voorval werd vastgelegd op camera.

Op de videobeelden is te zien hoe een groep wielrenners langs het prachtige Lake Mary Road fietst.

Het merendeel van de renners volgt netjes het daarvoor bestemde fietspad.

Ze hadden waarschijnlijk gehoopt op een rustige fietstocht, maar hun verwachtingen werden ruw verst00rd.

Een camper nadert de fietsers van achteren en het daaropvolgende gebeuren is moeilijk in woorden te vatten. De camper b0tst met volle kracht tegen een van de fietsers.

De wielrenner wordt letterlijk de lucht in geslingerd en kn*lt tegen de andere renners aan. De beelden zijn zeer ver0ntrustend.

Niet verrassend leidt dit tot directe chaos onder de groep fietsers. Helaas raakten zeven renners gew0nd als gevolg van de aanr!jding door de camper.

Vier van hen liepen ernst!ge verw0ndingen op, waaronder meerdere botbre*ken, rug- en hoofdl*tsel, evenals kne*zingen.

Het is nog onbekend of de verantwoordelijke bestuurder inmiddels is geïdentificeerd. Hieronder kun je de beelden van het inc!dent bekijken: