Connect with us

Actueel

Bizar: Efteling-bezoeker klimt in de Wensbron en haalt al het geld eruit, bezoekers filmen hem

De Efteling heeft met afsch*w gereageerd op een inc!dent waarbij een bezoeker gistermiddag in de Wensbron dook om al het kleingeld eruit te graaien.

De verontrustende beelden van het voorval verspreiden zich momenteel via sociale media, en de woordvoerder van het park heeft laten weten sprakeloos te zijn over deze actie.

De Wensbron, een gemetselde put bij de attractie Gondoletta, stelt bezoekers in staat om muntjes in de bron te werpen en vervolgens een wens te doen.

Deze ‘attractie’ werd geopend in 1985 door Prinses Juliana en Anton Pieck. Het doel van de Wensbron is om opbrengsten te genereren voor het goede doel Save the Children.

Op de beelden is te zien hoe een Efteling-bezoeker, gekleed in een korte broek, de Wensbron betreedt.

Omstanders lijken de man uit te lachen. Hij buigt zich voorover en probeert alle muntjes uit de bron te vissen met zijn handen, een gedrag dat als kinderacht!g en ziel!g wordt beschouwd.

Steven van Gils, woordvoerder van de Efteling, deelt deze mening en noemt het gedrag asociaal, vooral voor een volwassene.

Meestal zijn het kinderen die zich aan dergelijk gedrag schuld!g maken, omdat ze niet altijd de gevolgen begrijpen.

Het feit dat een volwassene daadwerkelijk in de put is geklommen om geld te pakken, is volgens Van Gils ongekend.

Van Gils benadrukt dat de opbrengsten van de Wensbron al jarenlang naar het goede doel Save the Children gaan.

Het gedrag van de man heeft daarmee het goede doel benadeeld. Hoewel het exacte bedrag dat de man heeft meegenomen niet bekend is, merkt Van Gils op dat er een hekwerk over de put ligt, wat het moeilijk maakt om grote hoeveelheden geld te verzamelen.

De Efteling had de beveil!ging ingeschakeld als ze het incident hadden waargenomen. Het is momenteel niet duidelijk of er aang!fte tegen de man zal worden gedaan.

Het inc!dent heeft de aandacht gevestigd op respectl00s gedrag en de gevolgen daarvan voor goede doelen en de integriteit van dergelijke attracties.