Connect with us

Actueel

Vrouw heel verdrietig in sportschool, eist genderneutrale gewichten

Een Amerikaanse personal trainer barstte in tranen uit in een sportschool in Lacanau, Frankrijk, toen ze merkte dat lichte gewichten tot 10 kilo werden aangeduid als ‘voor vrouwen’, terwijl de zwaardere gewichten bedoeld waren voor mannen.

Elle, een fitness-influencer met haar eigen TikTok-kanaal, deelde haar verbazing over deze praktijk in een video en verklaarde dat dit niet normaal was.

“Gewichten zijn niet specifiek voor mannen of vrouwen. Ze zouden genderneutraal moeten zijn.”

De Californische Elle uit Solana Beach vervolgde: “Ik ben geen feministe of iets dergelijks, maar ik ben echt verbaasd dat sommige gewichten specifiek als ‘vrouwen-gewichten’ zijn gemarkeerd, terwijl de zwaardere gewichten voor mannen zijn.”

“Ik ben opgegroeid in een omgeving waar we niet praten over ‘vrouwen-gewichten’.

Ik weet dat er kilogewichten zijn, maar ik heb nog nooit gehoord van een ‘vrouwen-halter’.”

@wheres_elle

Wtf France. #gymtok #gym

♬ original sound – Elle

Elle gaf aan dat ze zich goed kan voorstellen dat sommige mensen, waaronder zijzelf, hierdoor in verwarring raken, wat weer kan leiden tot een minder plezierige trainingservaring.

Onder de video van Elle verschenen talloze reacties. Velen vonden dat ze zich niet zo druk moest maken.

Een persoon schreef: “Als je een personal trainer bent, zou je moeten weten dat dit de gangbare praktijk is in de wereld van krachttraining.” Elle reageerde hierop.

Ze schreef: “Ik ben me hiervan bewust, maar het verrast me dat dit nog steeds zo is. Gewichten zouden voor iedereen toegankelijk moeten zijn.”

Dezelfde persoon reageerde daarop: “Niemand zegt dat je die gewichten niet kunt gebruiken, toch?”

Maar Elle was vastbesloten. “Ik wil een statement maken. Laten we in plaats van over mannen en vrouwen te spreken, erkennen dat gewichten genderneutraal zijn.

Als influencer is het mijn taak om jonge vrouwen te inspireren, en dit helpt daar niet bij. Daarom doe ik een vriendelijk verzoek om hiermee te stoppen. Gewichten zijn genderneutraal!”