Connect with us

Actueel

Hartverscheurend familiedr*ma in Turkije: Belgisch gezin verliest al hun kinderen

Een onvoorstelbaar gezinsdr*ma voltrok zich in het Turkse dorpje Yenikapi, op ongeveer twee uur rijden van de hoofdstad Ankara, waar een Turks/Belgische familie hun geliefde kinderen heeft verl0ren.

De familie U., Turkse Belgen die in Wommelgem wonen, genoten van een vakantie in hun thuisland, zoals velen met een Turkse achtergrond doen.

Ze verbleven in Yenikapi, in de omgeving van Emirdag. Echter, de vakantie kreeg een dramat!sche wending toen op een n00dlottig moment de dochter (13) besloot een ritje te maken op een quad. Haar driejarige broertje zat achterop.

Volgens een anonieme vriend van de familie, had het dertienjarige meisje ervaring met het rijden op een quad. “Ze had er wel ervaring mee en reed wel vaker tijdens reizen,” aldus de vriend.

Helaas besefte het meisje niet dat kinderen onder de 16 jaar niet op een quad mogen rijden zonder rijbewijs, iets wat niet werd aangehaald in het verhaal.

Ze reed een steil bergafwaarts straatje in en verloor de controle over het voertuig. Ondanks haar pogingen om op tijd te remmen, knalde ze met volle snelheid tegen een muur.

De vader van de kinderen probeerde nog hen te achtervolgen, maar was machtel00s toen hij zag hoe zijn kinderen het leven verl0ren.

Hulp kwam te laat om de levens van de kinderen te redden, en gisteren zijn ze in hun land begr*ven. De familie is te aangesl*gen om te reageren op het trag!sche v00rval.

De aut0riteiten zijn een onderzoek gestart om de exacte t0edracht van het 0ngeval te achterhalen.

De FOD Buitenlandse Zaken heeft het voorval bevestigd, maar er is nog geen verzoek om consulaire bijstand ontvangen door de Belgische ambassade in Ankara.

Het hele inc!dent heeft de familie in diepe r0uw gedompeld en laat een onuitwisbaar spoor van verdr!et achter.