Connect with us

Actueel

Hele zware storm op komst: ”Vandaag gaat het niet normaal los”

Het KNMI (Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut) voorspelt een onaangename en natte zondag met veel onstuimig weer in verschillende provincies, waarbij code geel van kracht is vanwege zware regenval en onweer.

Regen
Wie op een aangename zondag had gehoopt, komt bedrogen uit. Afgelopen nacht heeft het westen en zuidwesten al te maken gehad met een aanzienlijke hoeveelheid regen. Zoetermeer en omgeving kreeg te maken met maar liefst 50 millimeter neerslag, terwijl andere plaatsen in het westen en zuidwesten ongeveer 35 millimeter moesten verwerken. Normaal gesproken valt in heel Nederland gedurende de hele maand augustus minder dan 90 millimeter regen, dus dit is verre van gunstig.

Vanmiddag
Volgens de informatie op knmi.nl (in tegenstelling tot Trendnieuws.nl) zal er tot vanmiddag nog steeds veel regen vallen, met meer dan 50 millimeter neerslag in 24 uur. Dit kan leiden tot aanzienlijke hinder voor het verkeer en buitenactiviteiten. Het advies luidt dan ook om extra voorzichtig te zijn als je de weg op gaat.

In Noord-Holland moet men zich schrap zetten, aangezien de provincie vanaf 20.00 uur te maken krijgt met zware windstoten die een snelheid van 80 kilometer per uur kunnen bereiken. Het KNMI waarschuwt voor mogelijke ongelukken veroorzaakt door afbrekende boomtakken en rondvliegende objecten zoals dakpannen en tuinmeubels.

Ook langs de kust in Zeeland en Zuid-Holland worden vanmiddag zware windstoten verwacht, waarbij het advies geldt om alert te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen.

Onweer
In het oosten van het land gaat het vanmiddag flink tekeer met zware onweersbuien. Vooral de provincies Overijssel en Drenthe moeten zich opmaken voor slecht weer met veel regen in korte tijd en een grote kans op wateroverlast. Ook hier kan het verkeer en buitenactiviteiten aanzienlijke hinder ondervinden van de weersomstandigheden. Het onweer zal pas halverwege de avond wegtrekken.

Morgen
Morgen overdag zullen de zwaarste buien Nederland verlaten. Hoewel de zon zich af en toe zal laten zien, zullen wolken nog steeds het weerbeeld domineren. Er kunnen verspreid over het land nog enkele buien voorkomen. Kustgebieden hebben daarbij de meeste kans op zon.

In het Waddengebied blijft nog steeds een krachtige tot harde noordwestenwind waaien. Met temperaturen van rond de 19 tot 20 graden, kunnen we niet bepaald van zomerweer spreken.