Connect with us

Actueel

Beenloze Han (55) leeft al jaren in een busje: ”Ik heb niks”

Han Boorsma (55) bevindt zich in een moeilijke situatie. Na het laten amp*teren van zijn been, leeft hij in een busje op een parkeerplaats in Deurne, waar hij probeert te herstellen.

De autoriteiten willen hem nu weghalen, maar hij heeft geen alternatieve woonplaats.

Het leven van Han veranderde drastisch aan het begin van dit jaar. Een Jeugdbescherm!ngszaak werd tegen hem gestart, wat uiteindelijk leidde tot een echtsche!ding en een r*chtszaak die nadelig voor hem uitpakte.

Tot begin 2024 mag hij niet naar huis. Naast deze problemen moet zijn woning ook verkocht worden volgens de r*chter.

Sinds april is hij dak- en thuisloos en leeft hij in een bestelbusje, terwijl zijn gezondheid verre van optimaal is.

Onlangs moest hij zijn been laten amp*teren vanwege een inf*ctie aan een kunstknie.

Hij had de keuze tussen leven met ontstek!ngen of zijn been laten amp*teren, en hij koos voor het laatste.

Voorheen verbleef hij nog op een vakantiepark, maar dit was duur. Het huren van een woning is geen optie vanwege het gebrek aan urgentie bij de wooncorporatie Bergopwaarts.

Han heeft geen familie in Deurne, maar wel vrienden en kennissen die voor hem koken. Helaas kunnen ze hem geen slaapplaats bieden vanwege hun privacy.

Han heeft weinig bezittingen, alleen enkele basisbenodigdheden zoals water, zeep en washandjes.

Hij heeft eigenlijk therap!e nodig voor zijn been, zodat er later een prothese kan worden geplaatst.

Op dit moment staat zijn busje bij natuur- en milieucentrum De Ossenbeemd, hoewel hij daar op 3 augustus al weg moest zijn.

De gemeente heeft hem doorverwezen naar de daklozenopvang van SMO in Helmond, maar Han heeft geen interesse om daarheen te gaan vanwege zijn bezorgdheid over medebewoners met versl*vingsproblemen.

Er is een alternatief, genaamd huize D’n Herd, waar hij langdurig zou kunnen verblijven. Maar vanwege zijn aut!sme beschouwt hij dit niet als een geschikte optie.

Han heeft een gesprek met de Wmo gepland, waarin hij hopelijk hulp en ondersteuning kan vinden voor zijn huidige situatie.

De gemeente Deurne benadrukt dat Han ook bij andere h*lpverleners kan aankloppen als hij zich niet veilig voelt in de opvang van SMO.