Connect with us

Actueel

Beenloze Han (55) leeft al jaren in een busje: ”Ik heb niks”

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Han Boorsma (55) bevindt zich in een moeilijke situatie. Na het laten amp*teren van zijn been, leeft hij in een busje op een parkeerplaats in Deurne, waar hij probeert te herstellen.

De autoriteiten willen hem nu weghalen, maar hij heeft geen alternatieve woonplaats.

Het leven van Han veranderde drastisch aan het begin van dit jaar. Een Jeugdbescherm!ngszaak werd tegen hem gestart, wat uiteindelijk leidde tot een echtsche!ding en een r*chtszaak die nadelig voor hem uitpakte.

Tot begin 2024 mag hij niet naar huis. Naast deze problemen moet zijn woning ook verkocht worden volgens de r*chter.

Sinds april is hij dak- en thuisloos en leeft hij in een bestelbusje, terwijl zijn gezondheid verre van optimaal is.

Onlangs moest hij zijn been laten amp*teren vanwege een inf*ctie aan een kunstknie.

Hij had de keuze tussen leven met ontstek!ngen of zijn been laten amp*teren, en hij koos voor het laatste.

Voorheen verbleef hij nog op een vakantiepark, maar dit was duur. Het huren van een woning is geen optie vanwege het gebrek aan urgentie bij de wooncorporatie Bergopwaarts.

Han heeft geen familie in Deurne, maar wel vrienden en kennissen die voor hem koken. Helaas kunnen ze hem geen slaapplaats bieden vanwege hun privacy.

Han heeft weinig bezittingen, alleen enkele basisbenodigdheden zoals water, zeep en washandjes.

Hij heeft eigenlijk therap!e nodig voor zijn been, zodat er later een prothese kan worden geplaatst.

Op dit moment staat zijn busje bij natuur- en milieucentrum De Ossenbeemd, hoewel hij daar op 3 augustus al weg moest zijn.

De gemeente heeft hem doorverwezen naar de daklozenopvang van SMO in Helmond, maar Han heeft geen interesse om daarheen te gaan vanwege zijn bezorgdheid over medebewoners met versl*vingsproblemen.

Er is een alternatief, genaamd huize D’n Herd, waar hij langdurig zou kunnen verblijven. Maar vanwege zijn aut!sme beschouwt hij dit niet als een geschikte optie.

Han heeft een gesprek met de Wmo gepland, waarin hij hopelijk hulp en ondersteuning kan vinden voor zijn huidige situatie.

De gemeente Deurne benadrukt dat Han ook bij andere h*lpverleners kan aankloppen als hij zich niet veilig voelt in de opvang van SMO.

Charlotte de Vries (1990) is een ervaren journalist en redactrice met een specialisatie in maatschappelijke trends en digitale cultuur. Na haar studie Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam begon ze haar carrière bij een toonaangevend mediaplatform, waar ze zich verdiepte in de impact van technologie op de samenleving. Met haar scherpe analytische blik en talent voor storytelling groeide ze uit tot een invloedrijke stem in de journalistiek. Charlotte heeft gewerkt voor diverse nationale en internationale nieuwsmedia en is een vaste columnist bij meerdere opiniebladen. Haar focus ligt op sociale media, online desinformatie en de invloed van AI op journalistiek. Sinds 2024 is Charlotte een belangrijke kracht binnen ons redactieteam. Ze staat bekend om haar diepgravende achtergrondverhalen en scherpe interviews met experts. Naast haar werk als journalist geeft ze lezingen over digitale ethiek en mediageletterdheid. In haar vrije tijd is Charlotte een liefhebber van literatuur en stedentrips. Ze gelooft in de kracht van onafhankelijke journalistiek en zet zich in om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.