Connect with us

Actueel

Ouders vergeten baby van 5 weken in bloedhete auto terwijl ze urenlang gaan winkelen

Een pasgetrouwd stel heeft hun pasgeboren baby van slechts vijf weken oud maar liefst 2,5 uur lang in de auto achtergelaten.

De kersverse ouders hadden besloten om zelf uitgebreid te gaan winkelen. Als gevolg hiervan heeft de openbaar aankl*ger een taakstr*f van 80 uur geëist tegen het koppel.

De onverantwoordelijke gebeurtenis vond plaats op 24 maart vorig jaar, toen het paar naar Bataviastad ging om te winkelen, volgens een recent bericht in het Algemeen Dagblad.

Het kind, een meisje, was in slaap gevallen en voelde zich een beetje z!ek. Om die reden besloten de ouders om het kind alleen in de auto achter te laten.

Het is algemeen bekend dat normale mensen a) niet gaan winkelen met een z!ek kind en b) een baby nooit alleen achterlaten in een snikhete auto.

De vader en moeder deden echter precies het tegenovergestelde. Ze kleedden het kind zelfs warmer aan door verschillende truien over elkaar heen te doen.

Mustafa Z, de vader van het kind, verklaarde vandaag in de r*chtszaal: “In onze cultuur moet een z!ek kind warm gekleed worden. Hoe warmer, hoe beter”, aldus Z., die uit Egypte afkomstig is.

Terwijl ze van plan waren om “even” te winkelen, duurde hun afwezigheid uiteindelijk 2,5 uur. Moeder Asmaa I. heeft zelfs gel0gen en beweerd dat het autoraampje “een beetje” open stond.

Dit bleek niet waar te zijn, want een voorbijganger die het huilende meisje hoorde in een verlaten auto op de parkeerplaats, trof een voertuig aan met gesloten ramen en deuren. De auto was echter niet op slot.

Het meisje lag in een autostoeltje bedekt met een zonnescherm. Ze droeg twee rompertjes, een truitje, een broekje en was in een dichtgeritste zak gestopt.

Hoewel de buitentemperatuur 18 graden was, bleek uit onderzoek dat het in de auto maar liefst 31 graden was. Het lichaamstemperatuur van de baby, gemeten door h*lpverleners, was 38,4 graden.

Uiteindelijk heeft het kind twee dagen in het z!ekenhuis gelegen, waarna ze naar een pleeggezin werd gebracht. Ook de twee oudere zoons van het echtpaar werden in een pleeggezin geplaatst.

De vader en moeder hebben in totaal zes dagen in hechten!s gezeten. Twee weken nadat ze weer thuis waren, mochten de kinderen weer terugkeren naar huis.

Hoewel de familie onder toezicht heeft gestaan, is deze periode inmiddels voorbij. Volgens de ouders hebben ze veel steun gehad van de begeleiding die ze hebben ontvangen.