Connect with us

Actueel

Meteorologen zijn in shock: ”Het komt recht op ons af!”

Maak je klaar om je teenslippers, zonnebril en ballenkn!jper uit de kast te halen, want er staat een hittegolf op het punt om ons kikkerlandje te treffen.

Volgens de specialisten van Weer.nl kunnen we ons opmaken voor een snikheet weekend waarbij de temperaturen kunnen oplopen tot wel 35 graden!

Hoewel de komende dagen nog vrij koel en wisselvallig zullen zijn, zal het weer vanaf vrijdag drastisch veranderen.

Een hogedrukgebied boven Centraal-Europa zal de Atlantische storingen op afstand houden en de wind zal naar het zuiden draaien. Met andere woorden, warme lucht zal onze kant op komen.

Vrijdag belooft een prachtige zomerdag te worden, waarbij het droog blijft en de zon volop zal schijnen.

De temperaturen zullen rond de 27 tot 29 graden liggen, met uitschieters naar 30 graden in het zuidoosten.

De Waddeneilanden en de stranden in het westen van Nederland zullen iets koeler zijn door de invloed van de zeewind.

Op zaterdag wordt het pas echt snikheet. Op de Waddeneilanden kunnen we temperaturen van maar liefst 32 graden verwachten! Het blijft droog en de zon zal sporadisch worden onderbroken door wolkenvelden.

Zondag wordt een dag waarop het nog even puzzelen is, volgens Weer.nl. Als de wind vanuit het zuiden tot zuidoosten blijft waaien, kunnen we ons opmaken voor temperaturen die in het zuidoosten kunnen oplopen tot 35 graden.

Ja, het is echt mogelijk! Aan de andere kant zijn er scenario’s waarin de wind richting het (zuid)westen draait, waardoor het iets minder warm zal zijn. Maar zelfs dan kunnen we nog rekenen op minimaal 30 graden.

Voor degenen die niet zo gek zijn op deze intense hitte, is er kans op een regionale hittegolf.

Hiervoor moeten de temperaturen minimaal vijf dagen achter elkaar 25 graden of warmer zijn, waarvan drie dagen tropisch met minstens 30 graden. De kans dat dit gebeurt is groot.

De serie tropische dagen begint op vrijdag en zou tot dinsdag moeten duren. Bereid je dus voor op een paar snikhete dagen waarbij de hittegolf ons in zijn greep houdt.

Vergeet niet om voldoende water te drinken, jezelf goed te beschermen tegen de zon en indien mogelijk verkoeling te zoeken in de schaduw of bij het water.

Geniet van het zomerse weer, maar houd ook rekening met de hitte en zorg goed voor jezelf en anderen.

Blijf gehydrateerd en zoek verkoeling wanneer nodig. Laten we hopen dat deze hittegolf ons mooie zomerdagen brengt, maar wees ook voorzichtig en zorgzaam tijdens deze periode van intense warmte.