Connect with us

Actueel

Elien (24) besluit binnenkort uit het leven te stappen, hoewel ze niet z!ek is

Elien Vervaet, een 24-jarige vrouw uit Lokeren, België, heeft aangekondigd dat ze binnenkort uit het leven stapt. Ze heeft groen licht gekregen om naar het hiernamaals te gaan. Maar wat drijft haar tot deze beslissing?

In een interview met Het Nieuwsblad vertelt Elien dat ze al een datum heeft gepland. Eén datum is bedoeld om een einde aan haar leven te maken, en de andere datum is wanneer ze begr*ven zal worden.

Helaas gaat het niet goed met Elien. Ze l!jdt al zes jaar aan een zware depr*ssie die begon na een mislukt toelatingsexamen voor de opleiding drama. “Het examen was te hoog gegrepen voor mij. Ik was erg ongelukkig”, aldus Elien.

Haar vader, Dirk, vertelt: “Niemand kon eigenlijk zeggen wat er met haar aan de hand was. Ze heeft er alles aan gedaan.”

Dirk, die binnenkort zijn jonge dochter zal verliezen, heeft tot op zekere hoogte vrede met de situatie. “Na zes jaar moeten we erkennen dat er geen alternatief meer is.”

Elien kon onlangs nog genieten van een concert van Bazart in Amsterdam met haar ouders. “Even de focus op muziek. Dat was heel fijn.”

Ze kan dus nog wel momenten van plezier ervaren, zij het niet op een diepgaande manier. Fotografie, waar ze zich veel mee bezighoudt, voelt meer als een verplichting dan als een passie.

Ze uit haar teleurstelling over het feit dat het haar niet lukt om echt te genieten en dat ze niet weet waarom dat zo is.

Elien krijgt veel kritiek op haar beslissing om uit het leven te stappen. Mensen zeggen tegen haar dat ze nog jong is en dat het allemaal wel over zal gaan, dat ze nog nee kan zeggen.

“Daar ben ik inmiddels wel klaar mee. Ik voel me wel schuldig tegenover de mensen die ik achterlaat. Maar alles is een opgave en ik heb alles geprobeerd.”

Ze somt op wat ze allemaal heeft geprobeerd, zoals elektr0sh0cks, esketamine en paardentherapie. Ze heeft maar liefst vijftien psych!aters en psych0logen gezien.

Ze is altijd moe en slaapt veel, van 20.00 uur ’s avonds tot 10.00 uur ’s ochtends. Ze is dankbaar dat ze dagtherapie volgt, omdat ze anders de hele dag zou piekeren.

Nu Elien groen licht heeft gekregen om een einde aan haar leven te maken, ervaart ze enige rust. Haar huis*rts wilde geen goedkeuring geven omdat hij vindt dat ze te jong is.

Gelukkig hebben twee psych!aters en een arts wel goedkeuring gegeven. Sindsdien neemt Elien afscheid van veel mensen. Hoewel dit een vreemde gedachte is, schrikt het haar niet af. Ze verlangt naar rust, een rust die geen enkele pil haar kan geven.

Ondanks haar situatie heeft Elien haar opleiding journalistiek voltooid en als nalatenschap een podcast gemaakt waarin ze praat over haar keuze voor euth*nasie.

Wanneer haar datum aanbreekt, hoopt Elien dat het daarna echt voorbij is. Ze gelooft niet in het hiernamaals en hoopt dat er niets meer komt.

Haar besluit om dit leven te beëindigen, komt voort uit het feit dat ze niet langer kan volhouden. Ze benadrukt dat niemand verdrietig hoeft te zijn om haar keuze.