Connect with us

Actueel

Moeder stelt grenzen: Oma mag haar kleinkind niet verschonen

Deze moeder is in een hevige strijd verwikkeld met haar schoonmoeder over de zorg voor haar zes maanden oude baby.

Ze hecht namelijk enorm veel belang aan de privacy en specifieke taken die alleen zij en haar man willen uitvoeren als ouders, zoals het verschonen van de luier en het in bad doen van hun kleintje.

Het waarborgen van de privacy van hun kindje is voor hen essentieel. Ze willen het intieme deel van het lichaampje van de baby als verboden terrein beschouwen, om zo de privacy te beschermen.

Bovendien willen ze een zo rustig mogelijke omgeving creëren voor hun zoontje. Het verschonen van de luier is niet altijd een plezierige ervaring voor de kleine, en ze willen voorkomen dat dit een negatieve invloed heeft.

Vanwege deze denkwijze is de relatie met haar schoonmoeder verslechterd. Op een gegeven moment verschoonde de schoonmoeder de luier van de baby zonder daarvoor toestemming te vragen.

Dit incident zorgde voor irritatie bij de moeder, omdat het niet de taak van haar schoonmoeder was om dit te doen.

Ze voelde dat haar schoonmoeder de grenzen overschreed en handelde alsof het haar eigen kind was. Bovendien bleef de baby huilen tijdens het verschonen, terwijl de moeder altijd stopt met verschonen totdat ze haar zoontje weer gekalmeerd ziet.

De schoonmoeder negeerde echter opzettelijk de rol van de moeder.

De moeder besloot haar verhaal online te delen en vroeg om de mening van anderen. Ze benadrukte het belang van het stellen van grenzen en het duidelijk communiceren daarvan.

Het is volgens haar essentieel om mensen die de grenzen overschrijden direct aan te spreken.

Verschillende mensen reageerden op haar post en gaven hun mening. Velen waren het eens met de moeder en vonden het onbeleefd van de schoonmoeder om haar te negeren en de luier te verschonen zonder toestemming.

Ze vonden dat de schoonmoeder haar had moeten vragen voordat ze zo’n handeling verrichtte.

Deze situatie heeft geleid tot een gespannen relatie tussen de moeder en haar schoonmoeder. Het is duidelijk dat het handh*ven van grenzen en het respecteren van de wensen van de ouders cruciaal zijn in het ouderschap.

Het is belangrijk dat alle betrokkenen open communiceren en begrip tonen voor elkaars standpunten om een harmonieuze omgeving voor het kind te creëren.