Connect with us

Actueel

Morgen wederom extreme noodweer: ”Hier wordt het chaos”

Gisteren waarschuwden het KNMI, Weer.nl en andere meteorologische instituten voor naderend noodweer.

Helaas werd er in de reacties op onze berichten nogal lacherig over gedaan, maar de realiteit was anders. Op Schiphol moesten vluchten geannuleerd worden en sommige straten stonden onder water.

De wateroverlast was niet het enige probleem. Het noodweer trok door het hele land en zorgde voor aanzienlijke overlast. Op de natste plekken viel 30 tot 40 millimeter regen, wat resulteerde in aanzienlijke problemen.

Gelukkig is vandaag de eerste officiële zomerdag aangebroken. Na een stormachtige dag schijnt het zonnetje weer volop.

Op de meeste plaatsen blijft het gelukkig droog. De temperaturen variëren van 23 graden in het noordwesten tot 29 graden in het zuidoosten van het land.

Echter, het genieten van het zomerse weer zal van korte duur zijn, want morgen belooft opnieuw een dag te worden waarop het weer flink gaat omslaan.

Hart van Nederland heeft een overzicht gemaakt van de gebieden waar het noodweer wordt verwacht. Met name inwoners van de provincie Limburg moeten zich voorbereiden op mogelijke problemen.

Morgen begint de dag op de meeste plaatsen met veel zon. Echter, in het zuiden en oosten van Nederland zal de zon al snel plaatsmaken voor bewolking.

De eerste regenval wordt verwacht in Limburg, waarna het zich zal uitbreiden naar het zuiden en oosten van het land.

De hoeveelheid neerslag kan, net als gisteren, aanzienlijk zijn. Vooral in Limburg kunnen enkele tientallen millimeters regen vallen.

Het westen en noorden van het land lijken gespaard te blijven van de problemen die Limburg te wachten staan. Hier wordt droog en zonnig weer verwacht, met temperaturen iets boven de 25 graden.

Na het noodweer op vrijdag klaart het grotendeels op. Wolken en zon wisselen elkaar af, al kan er in het zuiden van Nederland nog wel een buitje vallen.

Het weekend belooft echter prachtig te worden. Op zaterdag kunnen we genieten van temperaturen tussen de 24 en 28 graden. Op zondag wordt zelfs tropische hitte verwacht.

Dit biedt de perfecte gelegenheid om naar het strand te gaan of een duik te nemen in het zwembad. De temperatuur kruipt in Limburg richting de 30 graden en zorgt voor een echte zomerse sfeer.