Connect with us

Actueel

Onderzoekers doen vreselijke ontdekking in de buik van haai

Een tragisch incident deed zich enkele dagen geleden voor in Egypte, toen de 23-jarige Russische zwemmer, Vladimir Popov, levend werd verslonden door een tijgerhaai terwijl hij aan het zwemmen was in de zee.

Gruwel!jke beelden van het incident, vastgelegd door een omstander, tonen de hulpeloze jongeman die tweemaal om hulp roept voordat de haai toeslaat en hem meesleurt naar de diepte.

Gesch0kte en w0edende Egyptenaren besloten dat de haai moest boeten voor de traged!e die Vladimir had getroffen. Ze gingen met een boot het water op en vingen het dier met een visnet.

Echter, in plaats van de haai over te dragen aan de juiste autoriteiten voor onderzoek en mogelijke herplaatsing, brachten de opgehitste lokale bewoners de haai aan land, waar ze herhaaldelijk met metalen p!jpen werd gesl*gen tot ze st!erf. Dit trieste incident vond plaats ondanks het feit dat de haai zich in haar eigen territorium bevond en handelde volgens haar natuurlijke instincten.

Onlangs zijn specialisten van het Institute of Marine Sciences begonnen met het balsemen van de haai, met als doel haar tentoon te stellen in een museum. Voordat dit kan gebeuren, zal de haai echter eerst worden onderzocht.

Enkele uren na de aanv*l werden in zee de overblijfselen van Vladimir Popov gevonden. Forensische experts meldden dat zijn lichaam volledig versche*rd was, met ontbrekende lichaamsdelen, waaronder zijn hoofd, opengereten buik en zelfs zijn buikspieren en handen die door de haai waren opgegeten. In de maag van de haai werden het hoofd van Popov en een hand aangetroffen, zoals gerapp0rteerd door de Egyptische nieuwssite Al Arabiya.

De overblijfselen van de jonge zwemmer zullen niet aan zijn familie worden overhandigd totdat het volledige onderzoek is afgerond.

Opmerkelijk genoeg heeft de aut0psie nog een ander verontrustend feit aan het licht gebracht. Het blijkt dat er vorig jaar nog twee mensen door een haai werden aangev*llen op dezelfde locatie waar Vladimir zijn noodlottige einde vond.

In juli 2002 werd de Oostenrijkse toerist Elisabeth Sauer tijdens het snorkelen aangev*llen door een haai, wat ze niet 0verleefde.

Op dezelfde dag kwam ook een Roemeense toerist om het leven, eveneens verrast en l*vend opgegeten door een haai. Tot nu toe was onbekend welke haai verantwoordelijk was voor deze aanv*llen.

De onderzoekers hebben nu echter ontdekt dat dezelfde haai verantwoordelijk was voor zowel de aanv*llen van vorig jaar als de fatale aanval op Vladimir Popov.

Het blijkt dat de haai vorig jaar zwanger was en opnieuw zwanger is geworden. Vanwege haar zwangerschap kan ze niet op volle kracht jagen op vis en andere pr00ien, dus herinnerde ze zich de plek waar ze vorig jaar ‘gemakkelijk’ pr00ien kon vinden.