Connect with us

Actueel

Verontrustende cijfers: Zoveel huisdieren zijn er in 2 weken tijd achtergelaten in auto’s

Het is werkelijk bizar dat we dit artikel moeten schrijven, maar helaas zijn er nog steeds mensen die hun huisdieren niet de zorg en aandacht geven die ze verdienen.

hond

Het wordt nog absurder als je bedenkt dat sommige mensen hun huisdieren urenlang achterlaten in snikhete auto’s, waar de zon vol op schijnt.
hondje in doos

Recentelijk hebben de politie en andere autoriteiten meerdere gevallen van opgesloten huisdieren in oververhitte auto’s ontdekt.

Het is inmiddels een zeer ernstige situatie geworden, waarbij de autoriteiten het als een topprioriteit beschouwen.

Ze roepen burgers op om direct 112 of 114 te bellen als ze een dier in een hete, stilstaande auto zien zitten.

Hoewel er geen exacte aantallen beschikbaar zijn van honden die de afgelopen dagen in hete auto’s hebben vastgezeten, is bekend dat er in verschillende regio’s in Nederland meldingen zijn gemaakt.

Zo zijn er in de eenheid Zeeland en West-Brabant alleen al in 2 weken tijd maar liefst 21 meldingen binnengekomen.

Ook in Oost-Nederland komen “dagelijks meldingen” binnen, volgens bronnen bij de p0litie.

Het achterlaten van een hond in een hete auto wordt door de p0litie en de Dierenbescherm!ng als “onaanvaardbaar” beschouwd.
hond

Bij buitentemperaturen van 30 graden kan de temperatuur in een auto binnen 30 minuten oplopen tot wel 48 graden, wat fatale oververhitting bij honden kan veroorzaken.
hondje in doos

Helaas zijn het niet alleen huisdieren die worden achtergelaten in gevaarl!jke situaties. Er zijn ook gevallen bekend van ouders die hun baby’s op de achterbank van een hete auto achterlaten terwijl ze gaan werken.
hond bij pleeggezin

Onlangs gebeurde dit nog in België, waar een moeder haar zes maanden oude baby de hele dag in een snikhete auto had achtergelaten en het kind het niet heeft 0verleefd.
hond in pleeggezin

Het is schokkend om te zien dat er zelfs gevallen zijn waarin mensen herhaaldelijk hun kinderen in de auto achterlaten.

Een recent voorbeeld hiervan vond plaats in Anna Paulowna (Noord-Holland), waar een Duits gezin hun kind voor de tweede keer in de auto had achtergelaten.
hond

Gelukkig kon de wijkagent ingrijpen door het zijraampje in te tikken, zodat het kind weer lucht kreeg.
hondje in doos

Het is van groot belang dat we mensen bewust maken van de ernstige gevolgen van het achterlaten van mensen en dieren in hete auto’s.

We roepen iedereen op om dit bericht te delen op sociale media en anderen te informeren over de gevaren van deze praktijken.

Laten we samenwerken om ervoor te zorgen dat alle levende wezens de zorg en bescherming krijgen die ze verdienen.