Connect with us

Actueel

Tiener (16) wil niet betalen voor bus, mept chauffeur halfd00d

In België was er gisteren opnieuw een ernstig incident dat laat zien dat sommige jongeren de opvoeding niet serieus nemen, met verstrekkende gevolgen tot gevolg.

Buschauffeur Domingo Smets (51) kan er nu over meepraten. Het is een wonder dat hij überhaupt nog kan praten, want gisteren werd hij bijna d00dgeslagen door een 16-jarige jongen.

Domingo, die al 21 jaar in dienst is bij Multiobus, onderdeel van de Vlaamse openbaar vervoermaatschappij De Lijn, kwam gisteren met zijn bus bij een halte van een school in Tienen.

Er stapten twee jongeren in, maar zij bleken geen saldo op hun ov-kaart te hebben. Domingo wees hen erop dat ze moesten betalen.

Maar dat waren de twee jongens niet van plan. Er ontstond een verhitte discussie, waarna een van de jongens de chauffeur keihard in zijn gezicht sl0eg.

Dankzij omstanders 0verleefde Domingo het incident. Ze grepen in en brachten de chauffeur in veiligheid. De hulpd!ensten werden gebeld en niet veel later werd hij met spoed afgevoerd.

De vrouw van Domingo is radeloos: “Het onderzoek loopt nog steeds. Er wordt een scan van zijn hoofd gemaakt.” De eerste berichten zijn niet hoopgevend.

Jongen meldt zich
Sarah Callewaert (parket van Leuven) heeft inmiddels ‘goed nieuws’, voor zover dat goed genoemd kan worden. De dader heeft zichzelf gemeld bij het p0litiebureau.

“Hij heeft toegegeven verantwoordelijk te zijn voor de toestand van de buschauffeur. De verdere details van zijn verklaring moeten nog worden onderzocht. Het onderzoek gaat door.”

De jongen is echter na een paar uur naar huis gestuurd en moet de gevolgen thuis afwachten. Aangezien hij minderjarig is, zal hij waarschijnlijk gemakkelijk wegkomen.

Geschokte collega’s
Collega’s van Domingo zijn geschokt door wat er is gebeurd. Ze hebben hun werk enkele uren neergelegd als blijk van solidariteit.

De woordvoerder van De Lijn toont begrip voor deze beslissing.

“Tegelijkertijd was het natuurlijk teleurstellend voor onze passagiers dat ze geen gebruik konden maken van de bussen.”

Deze geweldd*dige aanv*l heeft een diepe impact gehad op de collega’s van Domingo en heeft ook gevolgen gehad voor de dienstverlening van De Lijn.

Het incident heeft de aandacht gevestigd op de veiligheid van het personeel en de behoefte aan maatregelen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

De woordvoerder van De Lijn benadrukt dat gew*ld tegen buschauffeurs onacceptabel is en dat de veiligheid van het personeel de hoogste prioriteit heeft.

Er zal nauw worden samengewerkt met de betrokken autoriteiten om het incident grondig te onderzoeken en passende maatregelen te nemen.