Connect with us

Actueel

Bejaarde Marijke (72) gestr*ft met b0ete na bijstaan terminale hartsvriendin (82): “Onmenselijke behandeling”

Gouda – Marijke (72), een goede vriendin van de terminaal z!eke Anneke (82), heeft een schokkende b0ete gekregen nadat ze haar vriendin naar het z!ekenhuis bracht. Marijke parkeerde haar auto op een gehand!captenparkeerplaats zonder de vereiste parkeerkaart. Het resultaat? Een bekeuring van maar liefst 319 euro. Marijke is verbijsterd door de strenge str*f en vindt het onmenselijk gezien de omstandigheden waarin ze haar vriendin bijstond.

Al jarenlang zijn Marijke en Anneke onafscheidelijke vriendinnen. Toen Anneke Marijke vroeg om haar naar het Groene Hart z!ekenhuis in Gouda te brengen, aarzelde Marijke geen moment. Normaal gesproken brengen Annekes zoon of schoondochter haar naar het z!ekenhuis, maar zij waren op vakantie. Marijke besloot haar beste vriendin te helpen in deze moeilijke tijd.

Anneke is niet meer in staat om te lopen en heeft een r0lstoel nodig. Toen Marijke aankwam bij het z!ekenhuis, merkte ze dat het erg druk was. Ze parkeerde haar auto in de parkeergarage en zag een rolstoel op het parkeerdek staan. Zonder aarzeling parkeerde ze haar auto naast de rolstoel, zodat ze Anneke veilig en op tijd kon afzetten.

Na ongeveer 45 minuten keerden Marijke en Anneke terug naar de auto. Tot hun grote verbazing zat er een kaartje van stadstoezicht onder de ruitenwisser. Het bleek dat Marijke haar auto op een gehandicaptenparkeerplaats had geparkeerd zonder de vereiste parkeerkaart. Kort daarna ontving Marijke een bekeur!ng van 319 euro.

Marijke was zich niet bewust van de 0vertreding die ze beging. Ze had alleen oog voor het veilig vervoeren van haar vriendin en zou nooit op de inval!denparkeerplaats hebben geparkeerd als ze had geweten dat het verb0den was. Ze besloot in beroep te gaan bij het 0penbaar Min!sterie (OM), waarin ze uitlegde dat haar gedachten volledig bij haar vriendin waren.

Tot haar grote teleurstelling werd het beroep afgewezen en werd Marijke bevolen het bedrag alsnog te betalen. Dit nieuws heeft haar diep geraakt. Marijke maakt zich grote zorgen, want Anneke is terminaal en had dringend med!sche hulp nodig. Ze heeft slapeloze nachten vanwege de bestr*ffing. Als oudere vrouw voelt ze zich ook niet zo bekwaam en begrijpt ze dat ze een f0ut heeft gemaakt, maar vindt de b0ete buitenproportioneel hoog. Haar leven staat momenteel volledig op zijn kop.

Deze zaak roept vragen op over de menselijkheid van het str*frechtssysteem en of het rechtvaardig is om een bejaarde vrouw zo zwaar te bestr*ffen in een situatie waarin ze haar terminale vriendin slechts wilde helpen. Het geval van Marijke benadrukt de behoefte aan een meer genuanceerde benadering van 0vertredingen, waarbij rekening wordt gehouden met de omstandigheden en intenties van de betrokkenen.