Connect with us

Actueel

Moslim ervaart nachtmerrie na hap hamburger: ‘Geestelijk en lichamelijk ziek!’

Gundogdu Yuzudik, een 22-jarige moslim uit Enfield, Groot Londen, heeft op TikTok gedeeld hoe hij ontzettend ziek is geworden nadat hij een hamburger had gegeten.

Gundogdu had tegen de medewerkster herhaaldelijk gezegd dat hij geen spek op zijn dubbele cheeseburger wilde hebben, maar toch ging het mis. Na de eerste hap van de burger kwam hij erachter dat zijn hamburger met spek was belegd.

Als gevolg van zijn geloofsovertuiging eet Gundogdu geen varkensvlees, en het eten van de burger met spek was daarom een ernstige schending van zijn religieuze overtuigingen.

Naar eigen zeggen walgde hij van de smaak en voelde hij zich lichamelijk ziek. “Toen ik mijn hamburger ging eten, nam ik een hap en het smaakte niet goed.

Ik opende het broodje en het zat vol met spek. Zelfs het kleinste hapje maakte dat ik me geestelijk en lichamelijk ziek voelde.

Drie dagen lang at ik niet goed. Ik had fysieke honger, maar ik kon niet eten zonder over te geven. Ik voelde me ziek”, aldus Gundogdu op TikTok.

Gundogdu moest na het eten van de burger met spek vier dagen overgeven en voelde zich zowel geestelijk als lichamelijk ziek. “De gedachte aan spek maakte me ziek.

Zelfs als ik op iets kauwde, dacht ik automatisch dat het spek was. De eerste dag at ik niet. Op de derde dag begon ik langzaam weer te eten.

Ik was uitgehongerd, maar ik kon lichamelijk en geestelijk niets eten. Het was mijn plan dat ik het nooit van mijn leven zou eten. Ik wist niet of ik een allergische reactie zou krijgen. Zo belangrijk was het voor mij”, voegde hij eraan toe.

Gundogdu heeft geklaagd bij de Burger King waar hij de hamburger had gekocht, maar was teleurgesteld over de reactie van het personeel.

“Ik ging terug naar de Burger King en klaagde, maar ze waren niet erg behulpzaam. Ze verontschuldigden zich en dat was het. Niets anders, wat me echt schokte”, vertelde hij op TikTok.

In een video op zijn TikTok-account liet hij zijn hamburger gevuld met bacon zien aan zijn volgers en riep hij Burger King op om zijn personeel te ontslaan en te zorgen dat ze de instructies van klanten opvolgen.

“Dus ik wil wel een grote shout-out geven aan Burger King, als je dit gaat bekijken, want je wordt hierin getagd.

Je moet je personeel ontslaan, je moet ze laten weten dat ze moeten luisteren naar eenvoudige instructies die ze hebben gekregen van klanten”, aldus Gundogdu.

De video van Gundogdu werd veel bekeken en er waren verschillende meningen over.

Sommige volgers beweerden dat de hamburgers van Burger King niet halal zijn, terwijl anderen benadrukten dat het om het principe gaat en dat Gundogdu in