Connect with us

Actueel

David (41) stond voor moeilijke keuze: ‘Mijn partner heeft mijn dochter uit mijn huis gezet’

Een scheiding is altijd een moeilijke en pijnlijke gebeurtenis, vooral wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Het kan dan ook extra ingewikkeld worden wanneer er nieuwe partners in het spel komen en de verhoudingen tussen de kinderen en de nieuwe partner niet optimaal zijn.

Dit is het verhaal van David, een vader van drie kinderen die na zijn scheiding een nieuwe vriendin kreeg die het niet goed kon vinden met zijn jongste dochter.

David was jarenlang gelukkig met zijn vrouw, maar de relatie eindigde toen hij erachter kwam dat ze hem ontrouw was. Hij had het hier erg moeilijk mee en kon niet meer normaal functioneren.

Hierdoor was hij er niet genoeg voor zijn kinderen, iets waar hij zich tot op de dag van vandaag nog steeds voor schaamt.

Om weer zichzelf te kunnen worden, heeft hij meerdere therapieën ondergaan. Zijn oudste zoon kreeg een beurs om in het buitenland te studeren.

Zijn oudste dochter ging studeren en op kamers wonen, en zijn jongste dochter had het moeilijk met de nasleep van de scheiding.

Haar moeder verhuisde naar een andere provincie, maar ze wilde graag op haar vertrouwde school het eindexamen doen. Daarom kwam ze bij haar vader wonen, ook al hadden ze vaak onenigheid.

Na een tijdje leerde David een leuke vrouw kennen die bij hem in huis kwam wonen. Helaas konden zijn vriendin en dochter totaal niet met elkaar overweg.

David zat daardoor vaak tussen twee vuren en dat was erg lastig voor hem. Hij was erg lang verdrietig geweest en nu was hij eindelijk weer verliefd.

Natuurlijk zullen mensen zeggen dat je dochter belangrijker is dan een nieuwe vriendin, maar door haar puberende gedrag was het soms lastig om haar te verdedigen.

Zijn vriendin draaide vaak nachtdiensten en sliep overdag, terwijl zijn dochter dan thuis was en harde muziek opzette.

Als David er iets van zei, ontstonden er discussies die hem enorm aan het hart gingen. Op een dag moest David voor zijn werk naar Dubai en was hij een week weg.

Op dag vijf werd hij gebeld door zijn dochter die in alle staten was. Ze vertelde hem huilend dat zijn vriendin haar uit huis had gezet.

Zijn vriendin had wat spullen van zijn dochter verzameld en die buiten gezet. Toen zijn dochter buiten ging kijken, werd de deur op slot gedraaid en zou zijn vriendin haar vanachter het raam hebben uitgelachen, waarna de gordijnen dicht gedaan werden.

David was geschokt en begreep niet wat er was gebeurd tussen die twee. Hij besloot meteen een hotel voor zijn dochter te boeken en belde zijn vriendin om te vragen wat er was gebeurd.

Zij was niet voor rede vatbaar en vertelde hem koeltjes dat hij maar moest kiezen.