Connect with us

Actueel

Oma eist absurd uurtarief voor oppassen kleinkind: ‘Een boete per minuut voor het te laat komen’

Een recente post op Reddit van een moeder die zichzelf anoniem hield, heeft de aandacht getrokken van vele lezers vanwege het verhaal over haar eigen moeder die een bizar uurtarief eist voor het oppassen op haar pasgeboren kleinkind.

De moeder zegt dat haar moeder geen enkel probleem heeft om op haar kleinkind te passen, maar eist wel grof betaald te worden.

Ze schrijft dat tegenwoordig steeds meer grootouders hun kleinkinderen oppassen zodat hun eigen kinderen kunnen werken, maar voor haar eigen moeder werkt het allemaal net iets anders.

De moeder schrijft dat zij en haar echtgenoot moeite hebben om een betaalbare opvang voor hun kindje te vinden en dat ze daarom aan haar moeder vroegen of zij niet twee dagen in de week kon oppassen.

Maar tot hun grote teleurstelling eist de oma 20 dollar per uur en een boete per minuut als ze te laat komen om hun kind op te halen.

De oma heeft ook een lijstje met eisen opgesteld, waaronder een autostoel, buggy, flesjes en voldoende eten en drinken. De grootmoeder wil geen cent uitgeven aan haar kleinkind en wil er graag aan verdienen.

De wanhopige en teleurgestelde moeder schrijft dat zij en haar man financieel al niet breed hebben en dat zij zich de hoge kosten van haar eigen moeder niet kunnen veroorloven.

Het koppel denkt er nu over na om hun kindje toch maar naar de kinderopvang te brengen, omdat dit goedkoper is dan het inhuren van de oma.

Dit verhaal roept een aantal vragen op over de relatie tussen grootouders en kleinkinderen en wat hun verantwoordelijkheden zijn.

Veel grootouders vinden het leuk om tijd door te brengen met hun kleinkinderen en willen graag helpen, maar sommigen willen er graag aan verdienen.

In dit geval lijkt het erop dat de oma geen emotionele band heeft met haar kleinkind en dat ze het puur als een zakelijke transactie ziet.

Het is begrijpelijk dat de wanhopige moeder de hulp van haar eigen moeder inroept, maar het is niet eerlijk dat ze zo’n hoog tarief vraagt voor iets wat voor de meeste grootouders als een plezier wordt beschouwd.

Dit verhaal toont aan dat er geen garantie is dat grootouders altijd bereid zijn om hun kleinkinderen te helpen en dat ouders soms genoodzaakt zijn om op zoek te gaan naar alternatieven.

Kinderopvang kan echter ook duur zijn en voor sommige gezinnen moeilijk te betalen zijn. Het is belangrijk dat er meer betaalbare en toegankelijke opties beschikbaar zijn voor ouders, zodat ze niet afhankelijk zijn van familieleden of dure kinderopvangcentra.

In de tussentijd kunnen grootouders die bereid zijn om te helpen, beter communiceren over hun verwachtingen en tarieven voordat ze beginnen met oppassen, om misverstanden en onenigheid te voorkomen.