Connect with us

Actueel

Pieter en Nele geconfronteerd met verschrikkelijk nieuws waar elke ouder voor vreest

De kleine Laura van bijna twee jaar heeft afgelopen jaar veel steun gekregen in haar strijd tegen leukemie. Ze begon met chemotherapie en was bijna genezen. Maar nu het slechte nieuws. Haar ziekte keerde terug en de vooruitzichten waren slechter dan ooit.

Pieters vader en moeder Nele De Medts (38) leefden in constante angst en verdriet. Hun jongste dochter ondergaat zeer zware chemokuren. “Een jaar nadat het ziekenhuis ons tweede thuis werd, kwam de leukemie terug. De vorige chemotherapie werkte niet, het hielp niet eens”, zegt Nele tegen Het Laatste Nieuws.

levensvatbaarheid

Doktoren deelden vorige maand serieus nieuws met de familie, waardoor er slechts twee opties overbleven. Of start palliatieve zorg. Dan zou Laura thuiskomen, maar in het beste geval had ze nog maar twee jaar te leven. Of veel chemotherapie gevolgd door een beenmergtransplantatie. Het overlevingspercentage is 10%, misschien 15%. ”

onmenselijk

De harde straf sloeg in bij vader Peter (37) als een bom. “We zijn vorig jaar door een achtbaan gegaan. We hadden hoop, angst, vreugde, warmte, woede, verdriet en uiteindelijk euforie. Want na 9 maanden behandeling zijn alle bloedwaarden weer normaal.”

Maar net toen we dachten dat we er waren, verscheen er een verdachte blauwe plek op haar been. Nadat bloedonderzoek alles had uitgesloten, begon de nachtmerrie opnieuw. Nu ben ik doodsbang voor wat er gaat gebeuren. Maar we moeten doorgaan. Voor Laura, maar ook voor haar broer Lars (6) en zus Liv (4). Maar ook voor onszelf. ”

“We willen geen dag dat we moeten zeggen of … dus nu grijpen we het beetje hoop dat we nog hebben met beide handen aan.”

Laura is sterk

Hun dochter is sterk. Ze troostte ons en veegde zelfs onze tranen weg. Ze zei dat we niet moesten huilen. Een week geleden heb ik een tijdje bij haar in bed gelegen, net voordat ze in slaap viel. Ze streelde mijn haar en zei: “Mam, ik hou van je.” Ik hou ook heel veel van jou, lieve Laura. Naar de maan en terug, antwoordde ik haar. “