Connect with us

Actueel

Vierjarige Alice overlijdt na aanval door hond van de buren

Een vierjarig meisje genaamd Alice Stones is dinsdag in Milton Keynes, Zuidoost-Engeland, in haar eigen achtertuin doodgebeten door de Amerikaanse bulldog van haar buren. De politie kwam kort na de aanval ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten. Alice overleed op de plaats van het incident. De hele buurt is diep geschokt door dit tragische ongeval. “Het is hartverscheurend dat we haar nooit meer zullen zien,” aldus een buurman.

Het meisje woonde samen met haar alleenstaande moeder in het huis. Na de aanval liep de hond nog even door de straten voordat de politie het dier doodde. Het gezin dat de hond adopteerde, woonde in de buurt en had het dier ongeveer acht weken geleden uit een opvangcentrum gehaald.

Er zijn geen andere gewonden gevallen en er zijn geen arrestaties verricht, zo meldt de politie. De nabestaanden van Alice krijgen nu psychologische ondersteuning.

Volgens buren hadden ze geschreeuw gehoord, maar beseften ze niet meteen de ernst van de situatie. “Ik dacht dat het lawaai van iemands televisie kwam,” vertelt een buurtbewoner. “Later hoorde ik iemand schreeuwen en huilen. Ik wist helemaal niet wat er aan de hand was. Een vriend van mij die dichterbij woont, hoorde een vrouw roepen: ‘Mijn kindje, ze is dood, ze is dood!’.”

Buurvrouw Rita Matthews herinnert zich Alice als “een vrolijk en gelukkig kind”. Matthews zag Alice regelmatig met haar moeder naar school wandelen. “Ze liep altijd hand in hand met haar moeder. Het is hartverscheurend dat we haar nooit meer zullen zien,” aldus Matthews. Buren hebben bloemen neergelegd voor het huis van het meisje.