Connect with us

Actueel

Gruwelijk bedrijfsongeval bij metaalbedrijf: Man komt in zaagmachine terecht

In Nijverdal heeft vanmorgen een tragisch bedrijfsongeval plaatsgevonden bij het metaalverwerkingsbedrijf Broeze. Een medewerker is tijdens zijn werkzaamheden bekneld geraakt in een zaagmachine en overleden.

Het nieuws is gemeld door het Algemeen Dagblad en heeft voor veel verslagenheid gezorgd in de omgeving van het bedrijf en daarbuiten.

Hulpdiensten, waaronder een ambulance en politie, zijn direct opgeroepen nadat het incident zich had voorgedaan. Echter, bij aankomst van de hulpdiensten kon er helaas niets meer worden gedaan voor de medewerker.

Het slachtoffer is ter plekke overleden. Het is nog onduidelijk hoe de man in de zaagmachine terecht is gekomen. De politie en de arbeidsinspectie zijn een onderzoek gestart om de oorzaak van het ongeval te achterhalen.

De gebeurtenis heeft een grote impact op de werknemers van het bedrijf en de nabestaanden van het slachtoffer. Broeze is een familiebedrijf dat al ruim 50 jaar bestaat.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het verwerken van metaal en heeft verschillende klanten in Nederland en daarbuiten. Het is nog niet bekend hoe het bedrijf omgaat met het verlies van de medewerker en welke gevolgen het ongeval heeft voor de activiteiten van het bedrijf.

Het bedrijfsongeval in Nijverdal laat wederom zien hoe belangrijk het is om veiligheidsregels na te leven. Het is van groot belang dat werkgevers en werknemers zich bewust zijn van de risico’s van hun werkzaamheden en de nodige maatregelen treffen om deze risico’s zoveel mogelijk te beperken.

De arbeidsinspectie zal onderzoeken of Broeze voldoende maatregelen heeft getroffen om de veiligheid van de medewerkers te waarborgen.

Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de overleden medewerker en de collega’s van Broeze. We wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke periode.