Connect with us

Actueel

Rat klimt uit wc pot tijdens afvegen en bijt vrouw in achterwerk

Bewoners van wijk Noorderpark in Assen zijn het helemaal zat. Ze worden al eeuwen geplaagd door een ware rattenplaag. Een vrouw is zelf gebeten door een rat die tijdens het afvegen uit het toilet klom.

De woningstichting probeerde knaagdieren af ​​te weren, maar slaagde daar niet in. De laatste hoop ligt nu in de kerk. “Begin van de week schoot ik er eentje, ik trof doel”, vertelde Jan Jansen trots aan een buurtbewoner.

‘Ik heb er al twee in een val gevangen.’ De hele buurt heeft ervaring met zwerfratten. “Ik hoorde van de buren dat ze veel knaagden.”

Net als bij buurman Kees van Ee zijn er ratten de ruimte in gekropen en isolatie vernield.

vernietigende rat

Luc Rengers, PvdA-bestuurslid, maakt zich zorgen om bewoners. “Hoe dan ook, een rattenplaag is niet goed”, begon hij. “Het is een volksgezondheidsprobleem en zeker in onze tijd moet dat bestreden worden. De Woningstichting heeft zo’n twintig keer iemand ingehuurd om te vechten, maar tevergeefs.

Deze beul zag tientallen ratten op straat. Nu is het aan het stadsbestuur om een ​​krijger door de put te laten vallen.

Volgens Ringers en buurtbewoners, omdat daar de ratten vandaan komen. Bewoonster Renske Wielstra kan bevestigen dat ze de afgelopen dagen twee keer haar afvoerslang heeft moeten vervangen omdat ratten hem aan stukken hebben gebeten.

‘Niet aardig’

“Dat is niet cool”, begon Wielstra. “Je gaat niet meer comfortabel naar de badkamer en je sluit de deur.

Ik zag zelfs een rat knagen, dat hoor je als je op de bank zit. Daarna snel naar de wc gerend en snel doorgespoeld, toen stopte het weer even.

De gemeente heeft aangekondigd sifons in de riolering te gaan plaatsen. Daarnaast gaat de huisvestingsmaatschappij ook door met het bestrijden van knaagdieren.