Connect with us

Actueel

Nederlandse jongen stopt met werken door Pokémon-kaarten: ‘Nu zijn ze tonnen waard’

De Nederlandse Devin is recentelijk gestopt met werken na het investeren van 10.000 euro in zijn oude collectie Pokémonkaarten. Hij ontdekte de waarde van zijn oude collectie toen hij op zoek was naar papieren voor de verkoop van zijn huis en per toeval zijn oude mapje met Pokémonkaarten tegenkwam.

Na het ontdekken van de waarde van zijn kaarten op Marktplaats, besloot hij er een handeltje van te maken en heeft hij inmiddels aanzienlijke winst behaald.

Devin vertelde in een interview met radiozender FunX dat hij als kind een mapje had waarin zijn oude Pokémonkaarten bewaarde. Zoals elk kind, vroeg hij zijn moeder om een paar pakjes te kopen bij Intertoys. Toen hij op een dag op zoek was naar papieren die nodig waren voor de verkoop van zijn huis, stuitte hij per toeval op zijn oude mapje met Pokémonkaarten en besloot hij de waarde te onderzoeken op Marktplaats.

Tot zijn verbazing ontdekte hij dat zijn kaarten duizenden euro’s waard waren. Hij dacht eerst dat mensen stapelgek waren en dat het niet echt kon zijn, maar besloot toch zijn kaarten te verkopen. Devin besteedde uren en zelfs nachten aan het uitzoeken van de waarde van elke Pokémonkaart en ontdekte wat mensen leuk vinden. Hij heeft zijn kaarten inmiddels met winst verkocht en heeft besloten om te stoppen met werken.

Devin is niet de enige die grote winst heeft gemaakt met de verkoop van Pokémonkaarten. De populariteit van Pokémon is sinds de jaren 90 alleen maar toegenomen en de vraag naar de kaarten blijft stijgen. Vooral zeldzame kaarten kunnen veel geld opleveren en sommige kaarten zijn meer dan tienduizend euro waard. Dit heeft geleid tot een lucratieve handel in Pokémonkaarten en er zijn zelfs mensen die er hun beroep van hebben gemaakt.

Hoewel het kopen en verkopen van Pokémonkaarten lucratief kan zijn, is het belangrijk om voorzichtig te zijn. Er zijn veel nepkaarten in omloop en het is belangrijk om te weten hoe je het verschil tussen echt en nep kunt zien. Het is ook belangrijk om te investeren in kaarten die populair zijn en waarvan de waarde naar verwachting zal blijven stijgen.

In het geval van Devin lijkt het erop dat hij een goede investering heeft gedaan door zijn oude collectie Pokémonkaarten te verkopen. Zijn succesverhaal is een inspiratie voor anderen die misschien ook een oude collectie kaarten hebben en niet weten wat ze waard zijn.