Connect with us

Actueel

Wat erg: Failliete moeder springt van brug met 10-jarige zoon

Jessy Paola Moreno Cruz is een 32-jarige alleenstaande moeder uit Ibagué, Colombia. Ze heeft een 10-jarige zoon genaamd May Ceballos.

Op 7 februari kwamen berichten naar buiten dat de moeder van een 100 meter hoge brug was gesprongen, bekend als de Lavariante-brug, in de wijk Ibageto in Lima.

Wat erg dit

Er is ook een video opgedoken waarop het noodlottige moment te zien is waarop de zieke moeder besloot van de brug te springen met haar verbijsterde zoon in haar armen, terwijl omstanders en reddingswerkers probeerden te voorkomen dat ze zelfmoord pleegde.

Ondanks hun smeekbeden laat ze los. Ouders ervaren naar verluidt financiële stress nadat ze in catastrofale schulden zijn geraakt.

Lokale media meldden ook dat de financiële situatie van de vrouw erbarmelijk was. Ze werd onlangs uit haar huis gezet omdat ze de huur niet kon betalen.

De moeder en zoon waren een tijdje dakloos voordat Cruz besloot zelfmoord te plegen om aan zijn hachelijke situatie te ontsnappen.

Sommigen beweren dat het met haar als enige bron van inkomsten nog erger zou kunnen zijn. Ceballos, de vader van haar ex-partner, gaf geen commentaar.

Vanaf 2016 had Colombia een zelfmoordcijfer van 7,7 per 10.000 mensen. Hoewel het niet het slechtste cijfer is dat een land kan hebben, heeft Colombia een van de hoogste zelfmoordcijfers in Zuid-Amerika.

De burgemeester van Ibague, Guillermo Alfonso Jaramillo, gelooft dat de beslissing van Cruz om zelfmoord te plegen het gevolg is van de huidige slechte economische en politieke situatie in Colombia.

“Dit incident heeft veel te maken met de benarde situatie waarmee we worden geconfronteerd in Ibague en in heel Colombia”, zei hij.

Bij zelfmoord kiezen mensen er echter voor om op een medelevende manier te handelen en te reageren.

“Dit is triest nieuws”, zei Luz Maria Jaimes in het commentaargedeelte van een Facebook-bericht van een lokaal nieuwscentrum.

We mogen haar echter niet veroordelen. Het was duidelijk dat de vrouw aan een depressie leed. Depressie is een ernstige psychische aandoening.

Stop met oordelen en vind manieren om te helpen, want er zijn duizenden vrouwen, mannen en kinderen die leven met een depressie die, net als zij, zelfmoord kiezen als laatste redmiddel. \”

Paola Andrea Lozano voegde eraan toe: “Houd je opmerkingen voor jezelf, want alleen God weet wat ze heeft meegemaakt en wat ze dacht.

We kunnen alleen maar bidden dat God haar vergeeft. Sommigen spraken echter hun diepe spijt uit over de tienjarige jongen die niet betrokken was bij het nemen van de fatale beslissing.

Ida Montilla zei: “God, dit is zo triest, God weet alleen wat er in het hoofd van deze jongen omgaat. God zegene haar, want haar baby is een kleine engel en verdient dit soort tragedie niet.”\”