Connect with us

Actueel

Leestip: De mannen van Vandaag Inside stoppen ermee

Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee lijken het succes van de dagelijkse talkshow Today Inside niet aan te kunnen.

Gentlemen is 5 dagen per week te zien op SBS6 en de kijkcijfers zijn erg goed. Sterker nog, het is de best bekeken talkshow van Nederland. Maar het contract van deze man loopt bijna af. Wilfred had eergisteren al op de radio aangekondigd dat ze nog niet samenwerkten met John Demore.

Is het dan een kwestie van geld? Of willen heren meer rust en minder radio? Als de heren het niet met John eens zijn, kan het zomaar zijn dat de heren weer op andere kanalen aan het flirten zijn, maar of ze meer geld kunnen verdienen is nog maar de vraag.

Coen Swijnenberg zei gisteren op radio 538 dat de heren van Today Inside niet alleen met Talpa spraken over hun talkshow, maar ook met de andere kant. Kiezen ze degene met het hoogste bod? Het zou een enorme klap zijn als SBS6 de man kwijtraakt.

Voormalig SBS6-zenderbaas Tina Nijkamp zei op haar Instagram-account dat de heren van Today Inside minimaal 2,5 miljoen euro per jaar moeten verdienen aan hun nieuwe contracten. Het wordt een enorme sprong, want we denken dat deze heren nu zo’n 1 miljoen euro per jaar verdienen.

De onderhandelingen waren hoe dan ook zwaar en John de Moore leek veel te moeten betalen om de heer te behouden. Zeker nu de fusie tussen Talpa en RTL is afgeblazen en dus concurrenten blijven.