Connect with us

Actueel

Leestip: 7 redenen waarom je schaamhaar beter niet kunt scheren

Schaamhaar, nou… de ene vrouw heeft een woekerende bos, een andere heeft strepen, en de meeste vrouwen (denken we) hebben helemaal geen schaamhaar. Speciaal voor vrouwen die hun kutjes harsen en/of scheren: Hier zijn 7 redenen om ermee te stoppen.

1: Schimmelinfectie

Schaamhaar reguleert het vocht rond de geslachtsorganen, wat het risico op een schimmelinfectie aanzienlijk verkleint.

Mannen en vrouwen die alles eronder scheren hebben een verhoogde kans op schimmelinfecties, wat je natuurlijk niet wilt.

2: Gevoeligheid

Zie je, de haarwortels op je hoofd en de haarwortels op je schaamstreek hebben hun eigen zenuwen en pijnreceptoren. Als je bijvoorbeeld een haar uit je hoofd trekt, doet dat pijn.

Hetzelfde geldt voor het verwijderen van schaamhaar. Zo verlies je het gevoel van zachtheid en werkt het ook als een kussen om het gebied te beschermen.

3: Zweet

We zweten overal. Op je voorhoofd, onder je oksels en dus ook in de schaamstreek. Met schaamhaar kun je zorgen voor een soort “opening” tussen je broek en je geslachtsdelen. Hierdoor kan de schaamstreek ademen, wat zweten vermindert.

4: huidirritatie

Wist je dat de huid van je vulva erg gevoelig is en snel geïrriteerd kan raken? Dit is logisch, aangezien dit gebied minder toegang heeft tot frisse lucht dan andere delen van het lichaam. Als je ooit je schaamstreek hebt geschoren of in de was gezet, heb je waarschijnlijk gemerkt dat je huid rood is geworden.

5: lichaamstemperatuur

Bij mannen houdt schaamhaar de testikels knus en warm. Bij vrouwen doet het precies hetzelfde, schaamhaar omringt de geslachtsdelen van een vrouw en reguleert de temperatuur.

6: Aantrekkelijk

Veel mensen denken ten onrechte dat schaamhaar vies en onhygiënisch is. Sterker nog, het kan veel mensen afschrikken.

Maar de aanwezigheid van schaamhaar kan invloed hebben op de feromonen die uw lichaam afgeeft. Je natuurlijke geur trekt de aandacht van het andere geslacht.

7: SOA

We sluiten af ​​met handige statistieken van de National Library of Medicine. Daarin staat dat vrouwen die hun schaamhaar scheren of waxen een grotere kans hebben om een ​​SOA (seksueel overdraagbare aandoening) op te lopen. Doordat je scheert, creëer je kleine sneetjes waar bacteriën gemakkelijk in kunnen komen.

Bron: Trending News