Connect with us

Actueel

Eigenaresse diepbedroefd als asielzoekers haar tankstation beroven

Asielzoekers zorgen voor grote problemen in het Drentse Nieuw-Weerdinge. Zo zijn tankstations van Gea Eshuis herhaaldelijk overvallen door Nederlandse nieuwkomers. Gea had er genoeg van en sloot de deur. Vanaf vandaag moeten mensen aan de deur kloppen. “Dan beslissen we of we de deur openen of niet.”

Het is bekend dat de lokale bevolking vaak wordt lastiggevallen door asielzoekers uit Ter Apel. Inwoners van azc dwalen vaak doelloos door de straten van het 6 kilometer verderop gelegen dorp Nieuw-Weerdinge. Nederlanders zijn onze nieuwe landgenoten beu. Zo vertelt buurtbewoner Anita een gruwelijk verhaal van een dag die nooit het daglicht zag.

Wat erg dit

“Masturberen in het openbaar” is waar asielzoekers bijna dagelijks stelen, bedreigen en vuile dingen doen. Mannen schijten op straat en masturberen in het openbaar. Maar er werden ook fietsen gestolen en bijna elke nacht werd er geprobeerd in te breken. Het lijkt met de dag serieuzer te worden.Is het niet ongehoord dat vrouwen en kinderen ’s nachts niet alleen naar buiten durven?

De deur is dicht bij Gea’s Pump Shop, ook populair. Ze is meerdere keren beroofd, genoeg voor nu. Ze werd gedwongen de deur te sluiten. Als je naar binnen wilt, moet je op de deur kloppen. “Deze situatie is afschuwelijk. Ik heb in juli twee jaar met plezier de winkel gerund, maar deze praktijken maakten mij en vele anderen bang. Er waren onlangs vijf mannen in de winkel. Twee hielden het personeel bezig, en anderen aten en dronken “geladen. Ze hebben nog steeds aanstekers op zak. wat moeten we doen? Kan één vrouw achter de toonbank niet concurreren met vijf mannen? zei Gea verontwaardigd.

Stilstand gemeenten De gemeenten Westerwolde, waaronder Ter Apel, zijn op de hoogte van de problemen en betreuren de situatie. Maar dat is alles. Niemand greep in, tot groot ongenoegen van de bewoners en Gea. “Dat kon niet, want ik moest mijn winkel op slot doen terwijl asielzoekers buiten ophef maakten”, zegt Eshuis.