Connect with us

Actueel

Een paar maanden geleden ontving de stad meldingen van een rottweiler die een vijf weken oude baby doodde

Twee rottweilers doodden een vijf weken oude baby maanden voordat het tragische incident, dat door bezorgde buren aan de gemeente werd gemeld, aan de oppervlakte kwam.

Mia Jade Riley sliep zaterdag rond 22.40 uur in haar bedje bij het huis van haar grootvader in Moruya, aan de zuidkust van NSW, toen de hond haar aanviel. Haar ouders en verschillende andere volwassenen probeerden wanhopig haar te redden en ze werd naar het ziekenhuis gebracht waar ze op tragische wijze bezweek aan haar verwondingen.

Vrienden van de familie vertelden Daily Mail Australia dat de honden volkomen willekeurig aanvielen nadat ze onschuldig naast het kleine meisje hadden gelegen.

Verschillende buren hebben nu echter onthuld dat ze zo doodsbang zijn voor de Rottweiler dat ze niet meer langs het huis lopen waar ze wonen.

De honden zouden van de neef van Mia’s moeder zijn, die naast het huis woont waar de aanval plaatsvond.

“Een oudere bewoner vertelde The Daily Telegraph: ‘We hebben ze gewaarschuwd … we hebben (Raad) verteld dat ze op een dag iemand gaan aanvallen, ze zijn zo luidruchtig dat het intimiderend is’.”

Een andere lokale bewoner voegde eraan toe: “Ik weet dat de gemeente daar waarschijnlijk zes tot twaalf maanden geleden is geweest en met mensen (hondenbezitters) heeft gesproken.

Maar er is niet echt iets veranderd. Ik weet niet of ze ooit hebben aangevallen, maar ze zien er eng uit en ze zijn enorm, je maakt je gewoon zorgen over wat ze gaan doen als ze vrijkomen. \’

De Eurobodalla Shire Council weigerde commentaar te geven op de rapporten. Een woordvoerster bevestigde eerder dat de honden in beslag waren genomen door gemeentelijke rangers, maar kon vanwege het lopende politieonderzoek niet verder reageren.

De politie ondervraagt ​​naar verluidt nog steeds ouders en andere volwassenen die de bijeenkomst bijwoonden om erachter te komen hoe de aanval precies plaatsvond.

Het kind sliep op het moment van de aanval aan een tafel met zes tot acht volwassenen. Mia Jade’s vader, lokale chiropractor Tom Riley, en zijn vrouw Lani sprongen op om de hond van hun kinderen te halen toen geschokte gasten probeerden te helpen op het etentje.

Ze pakten het bebloede kind op en brachten haar naar het nabijgelegen Moruya-ziekenhuis. Doktoren konden haar echter niet redden en kort na middernacht stierf ze.