Connect with us

Actueel

Een alligator sleepte een 85-jarige vrouw de dood in terwijl ze haar hond probeerde te beschermen

Een nieuwe video toont het gruwelijke moment waarop een alligator haar aanviel en doodsleurde terwijl ze haar hond aan het uitlaten was bij een meer in een gemeenschap in Florida.

Video verkregen door Inside Edition legt het gruwelijke incident vast in aanwezigheid van een buurman die wanhopig 911 belde in een poging de vrouw te helpen. Maar het was te laat.

Gloria Serge, 85, werd verscheurd door de 3 meter lange alligator toen ze maandag probeerde haar geliefde hond Trooper uit zijn klauwen te redden.

De hond van Serge overleefde de aanval, maar de alligator werd later gevangengenomen en geëuthanaseerd.

Serge’s laatste momenten werden vastgelegd op CCTV-camera’s in de bejaardengemeenschap Spanish Lakes Fairways in Fort Pierce, Florida.

Ze kon met haar hond langs het meer worden gezien voordat de alligator boven water kwam en op het paar neerdaalde.

Serge probeerde de hond weg te trekken van de bek van de krokodil, maar het reptiel greep haar in plaats daarvan vast en sleepte haar het meer in.

Haar doodsbange buurvrouw, Carole Thomas, 76, vertelde Inside Edition dat ze haar probeerde te helpen terwijl ze 911 aan het bellen was.

‘Er is een vrouw in het meer. De krokodil heeft haar te pakken!’

Naarmate het gesprek vorderde, raakte de buurvrouw nog meer gefrustreerd toen ze de vrouw niet meer zag opduiken.

‘Ik denk dat ze weg is, man,’ schreeuwde Thomas in de telefoon.

Thomas zei dat ze een stok pakte en probeerde de vrouw naar de kust te trekken, maar zei: ‘Ik had haar toch niet eerder kunnen vinden.’

‘Het is jammer voor haar familie’, voegde Thomas eraan toe. “Het is afschuwelijk, het is afschuwelijk. En haar vrienden, ik heb gisteren met enkele van haar vrienden gesproken en ze zijn allemaal diepbedroefd.”

Haar lichaam werd later uit het meer gehaald.

Buurtbewoners vertelden Inside Edition dat de alligator een gemeenschapsattractie was die ze Henry noemden. Hij werd gearresteerd en geëuthanaseerd na de aanval.

De autoriteiten van Florida waarschuwden inwoners om geen huisdieren uit te laten in de buurt van vijvers en meren in de omgeving.

Serge is de derde persoon die sinds afgelopen juli in Florida door een alligator is gedood.

Natuurexperts vonden de alligator op de bodem van de vijver en trokken hem uit het water, waarbij een officier boven op de alligator werd onthuld.

In juli 2022 werd een andere oudere vrouw gedood door twee alligators nadat ze in een vijver was gevallen in de buurt van haar huis op de Boca Royal Golf and Country Club in Englewood.

De onbekende vrouw worstelde om het hoofd boven water te houden toen twee alligators haar naderden

Bekijk de video: