Connect with us

Actueel

Meisje (19) urenlang geslagen omdat ze haar vriend geen sigaret gaf

Geweld tegen vrouwen is een zeer ernstig probleem. Volgens de National Centers for Injury Prevention and Control worden Amerikaanse vrouwen elk jaar ongeveer 4,8 miljoen partnergerelateerde fysieke aanvallen en verkrachtingen ervaren.

Degenen die anderen misbruiken en intimideren, moeten worden opgesloten en veroordeeld. Er is geen excuus om je woede op anderen af ​​te reageren.

Helaas zijn we eraan gewend geraakt dat sommige mannen denken dat ze het recht hebben om vrouwen te misbruiken. Huiselijk geweld is een enorm probleem waar we nog steeds niet van af zijn.

In het ergste geval worden vrouwen zelfs vermoord door hun partner en bieden de gemeenschap en de politie onvoldoende bescherming voor vrouwen.

Kelsie Skillen, uit Glasgow, werd bijna vermoord toen ze 19 was door haar toen 19-jarige vriend James McCourt.

Kelsey had geen idee hoe agressief haar vriend kon zijn – totdat James op een avond zo woedend werd dat hij Kelsey opsloot in hun huis en haar 4 uur lang martelde.

Volgens meerdere Britse mediaberichten is het onduidelijk of James eerder tekenen van geweld heeft vertoond. Maar huiselijk geweld ontstaat meestal niet plotseling.

Een man die zijn partner slaat, komt vaak bezitterig over en probeert haar toegang tot vrienden en familie te beperken.

Zulke mannen moeten verantwoordelijkheid nemen en dit op verschillende manieren uiten, of het nu gaat om het controleren van hun communicatie met anderen, vrouwen vertellen wat ze wel en niet kunnen dragen, of jaloers worden als ze met andere mannen praten.

Zulke koppels kunnen constant bellen om hun partner te zien, haar vertellen dat ze op een bepaalde tijd thuis moet zijn en een driftbui krijgen als ze te laat is.

Maar bovenal zijn zulke mannen laf: ze zijn onzeker en zullen azen op vrouwen die ze als angstig of onzeker beschouwen. Tegelijkertijd ontwikkelen deze vrouwen na dagen, maanden of jaren van misbruik een laag zelfbeeld.

Iets in je waarschuwt je dat er iets niet klopt in je relatie. Het kan je intuïtie zijn. Aandacht geven!

Op deze specifieke avond in 2016 blies James op tegen zijn vriendin, Kelsey, op weg naar huis na een avondje uit.

Hij gaf Kelsey de schuld dat hij zijn jas was vergeten en begon tegen haar te schreeuwen. Kelsey weigerde hem sigaretten te geven. Dat is wanneer James boos werd, volgens The Mirror.

“Hij zei dat het mijn schuld was”, zei Kelsey, eraan toevoegend:

“Ik vergat zijn jas, dus draaide hij zich om en greep me vast en viel me aan.”

James hield haar vier uur vast. Ze had geen idee of ze het zou overleven. James zette hun internet uit, verborg zijn telefoon en verwijderde alles waardoor ze het huis moest ontvluchten.

Tijdens de gruwelijke ervaring lag Kelsey op de grond. James sloeg verschillende keren op haar borst.

Hij sloeg haar, spuugde op haar en spetterde water op haar. Hij bedreigde haar en schreeuwde tegen haar.

Ondertussen kan Kelsey maar aan één ding denken: hoe ze zichzelf kan redden. Ze vertelde James: “Ze waarschuwde dat er gevolgen zouden zijn voor zijn acties.

Ze vroeg hem een ​​paar keer: “Is dit het waard om naar de gevangenis te gaan?”