Connect with us

Actueel

Leestip: ‘Maddie McCann is mogelijk levend gevonden in Polen’

De verdwijning van Maddie McCann blijft een mysterie. Maar nu, 16 jaar later, beweert een Poolse vrouw (21) McCann te zijn. Ze deelde haar verhaal via haar socialemediakanalen en wil nu een DNA-test om te bewijzen dat ze het vermiste meisje is.

De zaak van Madeleine McCann, die in 2007 verdween, blijft tot op de dag van vandaag een mysterie. Wat is de rol van ouders? Wat had de Duitse verdachte hiermee te maken en leeft ze nog? Het antwoord is nog steeds nee, en McCann heeft tot vandaag niet alle sporen gebroken.

Julia Wendell noemt zichzelf Maddie McCann
Maar Julia Wendel, een Poolse burger, zei via het socialemediaplatform TikTok dat ze ervan overtuigd was dat ze de vermiste McCann was. Volgens berichten in buitenlandse media zal ze zelfs ouders Gerry en Kate overhalen om DNA-testen te ondergaan.

Op 3 mei 2007 verdween Madeleine McCann tijdens een familievakantie in de Algarve, Portugal. Terwijl het meisje met haar broers en zussen in de flat sliep, verdween ze. Ouders Gerry en Kate waren uit eten in een restaurant in de buurt van hun huis.

Verhalen op sociale media De hoofdverdachte van de verdwijning is de Duitser Christian Bruckner. Hij werd eerder veroordeeld voor verkrachting en kindermishandeling. De Duitser had in de buurt van het appartement van de Portugees moeten zijn toen McCann verdween. Dat concludeert de politie na telefonisch onderzoek.

Een paar dagen geleden startte Wendell het Instagram-account @iammadeleinemccan. Hetzelfde profiel is sindsdien verschenen op TikTok. Wendell deelde toen haar verhaal.

Poolse vrouwen zien dezelfde uiterlijke kenmerken. Wendell zei dat ze aan haar identiteit twijfelde. Verdenkingen werden geuit in gesprekken met haar grootmoeder, die beweerde geen geboorteakten, babyfoto’s of DNA-testen van de ouders te hebben ontvangen.

De Poolse vrouw zag in zichzelf dezelfde uiterlijke kenmerken als McCann. Ze beweerde bijvoorbeeld sproeten op haar benen en vlekken op haar ogen te hebben, net als het vermiste meisje. Ze probeert de gelijkenis op sociale media te laten zien door middel van foto’s en video’s.

DNA-testen door de ouders van Maddie McCann, Wendell, kwamen niet overeen met de leeftijd van McCann, maar Poles gelooft dat haar leeftijd misschien niet correct is. McCann werd geboren in mei 2003 en zou nu 19 jaar oud moeten zijn.