Connect with us

Actueel

De traditie van het roken  wordt voortgezet door de jongste generatie: na Alexia en Amalia gaat gravin Eloise weer roken

Gravin Heloise haalde vorig jaar het nieuws toen ze werd gefotografeerd terwijl ze een sigaret rookte, volgens een video die circuleert op TikTok, maar ze is nog steeds niet afgekickt. Kroonprinses Amalia zette ook de slechte traditie voort om sigaretten in oranje aan te steken. En Alexia was al verslaafd aan roken en drugs toen ze nog maar 14 jaar oud was. Het trio laat geen sigaretten roken door vreemden. Generaties sinaasappels, van Juliana tot Willem-Alexander, hebben gehapt van vreugde.

Traditie

Niet alleen gravin Heloise en prinses Alexia, maar zelfs prinses Amalia lijkt verslaafd te zijn aan nicotine. De prinses, die onlangs in het Oostenrijkse Lech woonde, liep op krukken rond en zou de hele dag hebben gehijgd van de pijn.

Een sinaasappel voor het opsteken van een sigaret in het openbaar. Anno 2022 lijkt dat een onmogelijk beeld. De tweede dochter van Willem-Alexander, Alexia, begon op 14-jarige leeftijd met roken, en de dochter van Prins Constantijn en Prinses Laurentian, Eloise, is niet tegen roken, nieuws dat geheim had moeten blijven. Alexia en Eloise houden er zelfs niet van dat vreemden roken. Mandarijnen puffen en puffen al generaties lang van plezier.

Als verstandige ouders zullen Koning Willem-Alexander (53) en Koningin Máxima (49) natuurlijk proberen hun drie dochters Amalia (16), Alexia (15) en Ariane (13) van het roken te weerhouden. Als doorgewinterde experts zouden zij zelf de gevaren van roken moeten kennen. Ondanks goede bedoelingen, aldus het Argentijnse tijdschrift ¡ Hola, tweede dochter Alexia bezwijkt nog steeds voor de verleiding van sigaretten.

¡ Hola plaatste Alexia op de cover van Midsummer 2020 met de slogan “Is Máxima’s tweede dochter, ALEXIA, de rebelse prinses van haar generatie?” uitdrukking van. ¡ Hola schrijft dat Alexia van nature het meest op haar moeder lijkt. “Maar ze heeft de laatste tijd voor veel opschudding gezorgd door op sociale media te verschijnen met een sigaret in de hand en in expliciete taal te zingen”, voegde hij eraan toe.

Media

Een paar dagen voor haar 15e verjaardag verscheen er een foto van Alexia met een sigaret in de hand op het account van een vriendin van de prinses, meldt het tijdschrift. ¡ Hola: ’14-jarige rokende prinses? Gelukkig zagen maar weinig mensen de foto destijds en werd hij snel verwijderd, maar is natuurlijk nog steeds te vinden in cyberspace.

De Nederlandse media negeerden het ‘nieuws’ over het roken van Alexia, maar de toen 18-jarige dochter van prins Constantijn (50) en prinses Laurentien (54), gravin Heloise, begon met roken Nederland had geen geluk tijdens zijn studie aan de Universiteit van Amsterdam . Net in de eerste week werd ze buiten gefotografeerd met een sigaret die aan haar mond bungelde.

De ouders van Eloise reageerden met RVD alsof ze door een wesp waren gestoken omdat hun oudste dochter was ontmaskerd als roker. “Eloise is in de eerste plaats een individu met relevante privacyrechten. We hopen dat deze worden gerespecteerd. Het vrijgeven van deze foto’s doet hieraan af. Dit is duidelijk in een privédomein genomen en heeft naar onze mening geen nieuwswaarde en helpt niet.” open debat.”

Ook Eloise droeg zelf bij. “Ik vond het zo raar om er doorheen te gaan. Alleen al het feit dat ik gefotografeerd werd, gaf me een ongemakkelijk gevoel”, zei ze op Instagram. Mijn studentenleven, ik hoop dat je dat begrijpt!”

Er staat duidelijk in dat roken in het openbaar met de Oranje onder geen enkele omstandigheid een no-no is. Als de sigaret al is aangestoken, mag deze niet op een plaats worden gezet waar deze kan worden gefotografeerd.

In dit opzicht zijn de spelregels voor het roken van sinaasappelen de afgelopen twee decennia veranderd. Toen Prins Willem-Alexander in de jaren 80 in Leiden ging studeren, ontdekte hij dat hij niet alleen van bier hield – wat hem de bijnaam Prins Pilsen opleverde – maar ook van sigaretten. Niet alleen wordt student Willem-Alexander vaak gezien met een drankje en een sigaret in zijn hand, hij is ook gefotografeerd terwijl hij het vasthoudt. De bekendste foto van rook blijft die van Willem-Alexander die rookt op de tribunes bij de CHIO-springwedstrijd in Rotterdam in 1985.

Een jaar later deed hij mee aan de Elfstedentocht in een rood-wit jasje met op de rug het niet te missen logo van sigarettenmerk Marlboro. In de daaropvolgende jaren droeg de prins nog vaak “één”. Zo is op internet een onvindbare foto van kiezers te vinden waarop een rokende Willem-Alexander te zien is met zijn toenmalige geliefde Emily Bremers (50).

Zo circuleerde online een foto van de kroonprins op het terras van wintersportplaats Lech, waar hij samen met Máxima vrolijk een sigaret rookte. Het is geen geheim dat de Maxima al op jonge leeftijd een sigaret was. Nederland maakte voor het eerst kennis met een mysterieuze blonde Argentijnse dame op 31 augustus 1999, toen kroonprins Willem-Alexander met haar werd gespot, later bleek dat het Maxima Zorregeiita was. De media trokken onmiddellijk haar doopakte in. De eerste bewegende beelden van Maxima die ons land bereikt, tonen haar dansend in een witte jurk en een sigaret rokend op een bruiloft.

Of de koning en koningin wel eens een sigaret opsteken in het teruggetrokken Wyeth ten Bosch Palace is nu een van de geheimen van het hof. Mogelijk heeft de Rijksvoorlichtingsdienst in 2011 gezegd dat Beatrix al 40 jaar niet had gerookt. De koninklijke voorlichter deed geen uitspraak over de huidige koning en koningin als het om roken ging.

Het is ook de vraag of Beatrix al 50 jaar niet heeft gerookt. Zo beweerde Edwin de Roy van Zuiydewijn (54), die sinds de scheiding van prinses Irene’s dochter prinses Margaret niet meer van sinaasappels houdt, dat Beatrix “rookte en dronk als een heiden”. Een verklaring uit 2006. Daar wilde de Rijksvoorlichtingsdienst destijds niet op ingaan.

Maar toen in 2011 de serie “Beatrix, Oranje onder vuur” op tv kwam en Willeke van Ammelrooy (76), die Beatrix speelde, vaak rokend werd gezien, reageerde RVD. Op de website van de koninklijke familie blijkt uit de aankondiging dat toenmalig koningin Beatrix begin jaren zeventig stopte met roken. Scenarist Thomas Ross (76) weerlegde de officiële verklaring meteen. Rose heeft zelfs een foto gezien van de koningin die een sigaret rookt. Ross zei dat hij “zeer rijke mensen in het zuiden van Frankrijk bezocht die vrienden zijn van de koningin”. “Aan de muur zie ik foto’s van Beatrix… met los haar, drinkend en sigaretten… Edwin de Roy van Zuidwin is raar over haar roken en drinken als een heiden. Het verhaal is misschien overdreven. Maar die foto is recent gemaakt ’, aldus de scenarioschrijver van Beatrix.

Zeker in de jaren zestig en zeventig werd prinses Beatrix vaak rokend en gefotografeerd. Haar liefde voor sigaretten deelde ze met haar echtgenoot Prins Claus (76), die in 2002 overleed. Beatrix en Klaus steken er graag zelf een aan als ze het leger, de kerstman of de burgemeester zelf ontmoeten.

Terwijl Beatrix en Claus vooral rokend werden gespot op informele evenementen, waren haar ouders Juliana (94) en Bernhard (93) veruit de meest geziene en gefotografeerde rokende sinaasappels. Maar in “hun tijd” rookte heel Nederland nog en zette iedereen op zijn verjaardag sigaretten op tafel. Op een van de eerste foto’s van Juliana en Bernhard die samen wintersporten tijdens hun huwelijksreis, is te zien hoe Bernhard de sigaret van zijn vrouw aansteekt voor die van zijn vrouw. Tijdens de oorlogsjaren werd prins Bernhard op camera vastgelegd toen hij zijn vrouw snel in brand stak tijdens een tussenstop in New York op weg naar The Roosevelt White House in Washington. Tijdens verschillende werkbezoeken is Juliana vaak een sigaret te zien. Maar ze stak er ook vrolijk een op tijdens het staatsdiner. Ze geeft ook graag sigaretten door aan haar meid. Anno 2019 zijn dit zeker ondenkbare beelden.

Juliana stopte met roken in het openbaar tot de laatste paar jaar voor haar dood in 2004. Dat was niet het geval bij Bernhard, die tot aan zijn dood in 2004 zijn pijp in zijn mond hield, net zo kenmerkend voor de prins als de witte anjers op zijn revers.

Binnen de koninklijke familie zijn sigaretten niet beperkt tot het staatshoofd en zijn partner. Ook is er een foto van Pieter van Vollenhoven (81) die een sigaret rookt terwijl hij achter baby Willem-Alexander staat tijdens een fotoshoot in Lech in 1968. Prins Peter-Christian (48) was ook kort in beeld, terwijl hij een sigaret rookte, tijdens de uitzending van het huwelijk van prins Bernhard (50) en prinses Annette (48) in 2000.
Maar als het imago van roken in de loop der jaren is verslechterd, lijkt Orange de sigaretten te hebben opgegeven. Althans in het openbaar, want het roken van het Oranje Legioen doet het koninklijk imago geen goed. Wat dat betreft is de rokerige foto van Alexia en Eloise een klein vlekje op de oranje badge.

 

Lees verder

Actueel

Ouderen zorgen voor opschudding in tv-programma door direct de lakens in te duiken

De Zweedse versie van het Romantic Hotel was meteen een sensatie. Vonken vlogen onmiddellijk tussen Monica (72) en Roger (70). Zelfs tot het punt waarop ze tussen de lakens duiken. Monica zei het ronduit: “Ik wilde hem op de eerste dag.”

Tijdens een datingshow gaan tien 65-plussers naar een luxe hotel in de Zwitserse Alpen om liefde te vinden. Voor Monica en Roger in de jaren zeventig was de zoektocht snel voorbij. De twee vonden elkaar meteen.

Kijkers zien de tortelduifjes elkaar knuffelen, kussen en knuffelen. Daarna namen ze een bubbelbad en belandden ze tussen de lakens. Roger kuste liefdevol en zei: “Ik denk dat we veel plezier samen kunnen hebben. Jullie zijn spontaan, en dat vind ik leuk. En jullie lijken ook van spontaniteit en excentriciteit te houden. We zouden een gevaarlijk goed stel kunnen zijn.”

bekritiseren

Er is veel kritiek op deze afbeeldingen. De Zweedse politicus Chris Marshall zei dat hij de foto’s niet mooi vond. “Sommige scènes wankelen op de rand van inbreuk op de privacy. Waarom zou je nu niet investeren in livestreaming om alpenhutseks te laten zien? Waarom heiliger zijn dan een 30-jarige datingshow? Camera’s klaar, kijkcijfers zullen exploderen.”

Lees verder

Actueel

Vierjarige Alice overlijdt na aanval door hond van de buren

Een vierjarig meisje genaamd Alice Stones is dinsdag in Milton Keynes, Zuidoost-Engeland, in haar eigen achtertuin doodgebeten door de Amerikaanse bulldog van haar buren. De politie kwam kort na de aanval ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten. Alice overleed op de plaats van het incident. De hele buurt is diep geschokt door dit tragische ongeval. “Het is hartverscheurend dat we haar nooit meer zullen zien,” aldus een buurman.

Het meisje woonde samen met haar alleenstaande moeder in het huis. Na de aanval liep de hond nog even door de straten voordat de politie het dier doodde. Het gezin dat de hond adopteerde, woonde in de buurt en had het dier ongeveer acht weken geleden uit een opvangcentrum gehaald.

Er zijn geen andere gewonden gevallen en er zijn geen arrestaties verricht, zo meldt de politie. De nabestaanden van Alice krijgen nu psychologische ondersteuning.

Volgens buren hadden ze geschreeuw gehoord, maar beseften ze niet meteen de ernst van de situatie. “Ik dacht dat het lawaai van iemands televisie kwam,” vertelt een buurtbewoner. “Later hoorde ik iemand schreeuwen en huilen. Ik wist helemaal niet wat er aan de hand was. Een vriend van mij die dichterbij woont, hoorde een vrouw roepen: ‘Mijn kindje, ze is dood, ze is dood!’.”

Buurvrouw Rita Matthews herinnert zich Alice als “een vrolijk en gelukkig kind”. Matthews zag Alice regelmatig met haar moeder naar school wandelen. “Ze liep altijd hand in hand met haar moeder. Het is hartverscheurend dat we haar nooit meer zullen zien,” aldus Matthews. Buren hebben bloemen neergelegd voor het huis van het meisje.

Lees verder

Actueel

Fataal auto-ongeluk eist het leven van Chloe (16) en vriendin tijdens terugreis naar huis

Het leven is onvoorspelbaar en we kunnen nooit met zekerheid zeggen wat de toekomst voor ons in petto heeft. Dit wordt opnieuw duidelijk bij het tragische verlies van twee jonge tienermeisjes, Bayleigh Bowlin en Chloe Taylor, die hun leven nog voor zich hadden.

De meisjes waren beste vriendinnen en keken uit naar het schoolfeest. Net als veel andere tienermeisjes poseerden ze trots voor de camera’s voordat ze vertrokken.

Chloe’s moeder plaatste de foto’s op Facebook, niet wetende dat deze momentopnames zouden blijven voor altijd.

De volgende ochtend realiseerden de families zich dat de meisjes vermist waren en plaatsten ze bezorgde berichten op sociale media.

Helaas ontdekten hulpverleners kort daarna een Nissan Altima die tegen een boom was gecrasht op de kruising van Highway 613 en Lum Reeves Road. Bayleigh en Chloe kwamen om het leven op de plaats van het ongeval.

De oorzaak van het ongeval is nog onbekend en wordt momenteel onderzocht door de autoriteiten.

Het is een tragedie dat twee jonge levens op zo’n verschrikkelijke manier verloren zijn gegaan. Onze gedachten zijn bij hun families en vrienden in deze moeilijke tijd.

Dit verlies is een trieste herinnering aan het belang van verkeersveiligheid en het naleven van verkeersregels.

Het is essentieel dat we ons allemaal bewust zijn van de risico’s op de weg en ons verantwoordelijk gedragen om tragedies zoals deze te voorkomen.

Lees verder

Actueel

Achtjarig jongetje komt om na aanrijding met auto

Op woensdagmiddag heeft er in Duizel een ernstig ongeluk plaatsgevonden waarbij een 8-jarige jongen om het leven is gekomen na een botsing met een auto.

Het kind was te voet onderweg toen het ongeval plaatsvond in de Waterhof. Direct na het ongeval werd er melding gemaakt van een of meerdere gewonden, waarna er een traumahelikopter werd gealarmeerd. Helaas bleek het kind de klap niet te hebben overleefd.

Buurtbewoners reageren geschokt en spreken van een noodlottig ongeluk. Ze benadrukken dat de automobilist zich aan de snelheidslimiet heeft gehouden. Een speciaal verkeersteam van de politie doet momenteel onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Het is altijd een tragedie als een kind op zo’n jonge leeftijd om het leven komt, en dit nieuws zal ongetwijfeld de gemeenschap van Duizel diep raken. We kunnen alleen maar hopen dat de familie van het kind de steun krijgt die ze nodig hebben om dit verlies te kunnen verwerken.

Dit ongeval onderstreept nogmaals het belang van veiligheid op de weg, met name in woonwijken waar veel kinderen wonen en spelen. Het is cruciaal dat automobilisten zich te allen tijde aan de snelheidslimieten en andere verkeersregels houden om ongelukken zoals deze te voorkomen.

Lees verder

Actueel

Laura (47) heeft spijt van tattoo ter nagedachtenis aan overleden zoontje: “Een domme keuze”

Laura, 47, verloor negen jaar geleden haar zoon. Zes maanden na de begrafenis besloot Laura om de naam van haar zoon te laten tatoeëren. Ze heeft er nu spijt van: “Het was echt de domste beslissing ooit.”

Laura vertelde J/M Parents dat zij en haar partner drie kinderen hebben. “Er waren twee jongens bij ons en Joris hield ons daarboven in de gaten. Tenminste, dat zeg ik altijd.”

De getatoeëerde Laura was duidelijk kapot van de dood van haar kind. “Ik wist niet dat iemand zo hard kon huilen. Ik ben nooit meer dezelfde geweest sinds het gebeurde. Het verdriet en het verlies zullen nooit verdwijnen.”

“Zes maanden na de begrafenis was ik natuurlijk emotioneel. Destijds dacht ik dat het een goed idee zou zijn om zijn naam te laten tatoeëren. Zijn naam stond in cursieve letters op mijn pols geschreven met een sterretje naast zijn initialen. In eerste instantie ben ik erg blij met de tatoeage.”

Confrontatie

“Ik kreeg er echter al snel heel veel spijt van. Overal waar ik kwam, vroegen mensen naar mijn tatoeage. Ik dacht er niet echt over na. Ik moest steeds uitleggen wat het betekende, dus ik werd constant geconfronteerd met verlies, het doet pijn. Als ik het kon omdraaien, zou ik nooit een tatoeage krijgen, of hem uit het zicht krijgen, want dat is niet wat ik wilde.’

“Ik wil andere ouders waarschuwen. Ik denk dat dit de domste beslissing is die ik ooit heb genomen. Dus doe het niet.”

Lees verder

Actueel

Vader deelt uit pure wanhoop hartverscheurende foto van vrouw en kindje

De video vind je onderaan het artikel. Zach Kincaid verloor zijn zwangere vrouw en ongeboren kind bij een auto-ongeluk toen een dronken bestuurder hen aanreed. Zack probeert nu de wetten rond alcohol en rijden aan te scherpen.

Een paar jaar geleden reed zijn 29-jarige zwangere vrouw van haar werk naar huis. Christel was toen acht maanden zwanger.

Tijdens de rit met Zac had ze de luidspreker gebruikt om hem te laten weten dat ze op weg naar huis was.

Op dat moment kwam er een BMW op volle snelheid aanrijden en ramde van rechts Crystals auto in. Het resultaat was een zeer grote brand. De bestuurder van de BMW, een 29-jarige man, had zwaar gedronken.

De ongeboren baby van Crystal en Zach was op slag dood. Crystal werd uit het brandende wrak van de auto gehaald en met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Haar toestand zag er niet goed uit en ze lag aan de beademing. Zach filmde een video terwijl hij naast zijn vrouw in het ziekenhuis zat en zei: “Kijk, dit is wat rijden onder invloed met mij doet.”

Crystal bezweek uiteindelijk aan zijn verwondingen en Zach verloor zijn vrouw en dochter. Zach besloot foto’s van zijn overleden vrouw en kinderen op sociale media te delen in de hoop een verschil te maken.

“Mijn familie is geschokt door een dronken bestuurder die 85 mijl per uur rijdt op 90 mijl straat. De maximale straf voor het doden van mijn vrouw en dochter is 10 jaar”, schreef Zucker.

Het rechtssysteem gaat ervan uit dat het een ongeluk was, dus de maximale straf is 10 jaar. De wanhopige vader voert nu campagne voor strengere straffen voor rijden onder invloed.

“Deze klootzak zal medelijden met zichzelf hebben en zal nooit leren verantwoordelijkheid te nemen. Het feit dat hij slechts 5 jaar gevangenisstraf krijgt nadat hij mij en mijn dochter heeft vernietigd, breekt mijn hart”, schreef Zach.

“Walgelijk dat politici en beleidsmakers meer geven om hun politiek en eigenbelang dan om het leven en de veiligheid van mensen in onze samenleving. Eis verandering voordat hetzelfde met je familie gebeurt”, schreef de vader Road.

Zach lanceerde een inzamelingsactie ter nagedachtenis aan zijn vrouw en om anderen aan te moedigen om te vechten voor strengere straffen voor DUI’s.

Lees verder

Actueel

Peter Gillis in enorm grote problemen

Men kan zeggen dat het leven van Peter Gillis de laatste tijd een puinhoop is geweest. De multimiljonair is onlangs weer single geworden.

Het is waarschijnlijk dat hij na zijn breuk met Nicol Kremers zijn haar minder vaak hoeft te knippen, aangezien Nicol’s uitbundige levensstijl voorbij is.

Het vermogen van de grote bazen van de vakantieparken wordt geschat op zo’n 80 miljoen euro, wat overeenkomt met de som van alle vakantieparken en eigendommen onder hun paraplu.
Gillis

Peter heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad op zijn vakantiepark en wordt tot op de dag van vandaag nog regelmatig genoemd.

Meerdere vakantieparken van Peter kwamen vorig jaar onder druk te staan ​​door een gebrek aan vergunningen en de gemeente ziet hem liever verdwijnen.

Peter moest destijds een vakantiepark sluiten en de gemeente blokkeerde de opening van zijn nieuwe camping.

Vorige week werd duidelijk dat hij ook zijn vakantiepark Blauwe Meer in het Belgische Lommel kwijt kon. Peter dreigt zijn parkhuur kwijt te raken.
Peter Gillis

Zijn geschat vermogen mag dan hoog zijn, toch moest hij vorig jaar zo’n 20 miljoen euro lenen. Het geld kan nodig zijn om zijn park te renoveren.

Massa is Kassa is nog steeds populair en de kans is groot dat hij veel geld gaat verdienen met zijn serie. Toch had hij meer geld nodig, dus bedacht hij iets nieuws.

Voor slechts €50 huur je Gillis in voor het maken van een videoboodschap. Hetzelfde geldt voor Ex Nicol, die 45 euro kost.
Gillis

Lees verder

Actueel

Gruwelijk bedrijfsongeval bij metaalbedrijf: Man komt in zaagmachine terecht

In Nijverdal heeft vanmorgen een tragisch bedrijfsongeval plaatsgevonden bij het metaalverwerkingsbedrijf Broeze. Een medewerker is tijdens zijn werkzaamheden bekneld geraakt in een zaagmachine en overleden.

Het nieuws is gemeld door het Algemeen Dagblad en heeft voor veel verslagenheid gezorgd in de omgeving van het bedrijf en daarbuiten.

Hulpdiensten, waaronder een ambulance en politie, zijn direct opgeroepen nadat het incident zich had voorgedaan. Echter, bij aankomst van de hulpdiensten kon er helaas niets meer worden gedaan voor de medewerker.

Het slachtoffer is ter plekke overleden. Het is nog onduidelijk hoe de man in de zaagmachine terecht is gekomen. De politie en de arbeidsinspectie zijn een onderzoek gestart om de oorzaak van het ongeval te achterhalen.

De gebeurtenis heeft een grote impact op de werknemers van het bedrijf en de nabestaanden van het slachtoffer. Broeze is een familiebedrijf dat al ruim 50 jaar bestaat.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het verwerken van metaal en heeft verschillende klanten in Nederland en daarbuiten. Het is nog niet bekend hoe het bedrijf omgaat met het verlies van de medewerker en welke gevolgen het ongeval heeft voor de activiteiten van het bedrijf.

Het bedrijfsongeval in Nijverdal laat wederom zien hoe belangrijk het is om veiligheidsregels na te leven. Het is van groot belang dat werkgevers en werknemers zich bewust zijn van de risico’s van hun werkzaamheden en de nodige maatregelen treffen om deze risico’s zoveel mogelijk te beperken.

De arbeidsinspectie zal onderzoeken of Broeze voldoende maatregelen heeft getroffen om de veiligheid van de medewerkers te waarborgen.

Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de overleden medewerker en de collega’s van Broeze. We wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Lees verder

Actueel

De vrouw van Robin Williams deelt eindelijk de reden waarom hij een einde aan zijn leven maakte. “Hij vertelde me op een dag: ik kan niet meer…

Het artikel gaat over de Amerikaanse acteur en komiek Robin Williams, die aan dementie leed voordat hij in 2014 zelfmoord pleegde.

De vrouw van Williams, Susan Schneider Williams, heeft onlangs onthuld dat hij de ziekte van Lewy Body had, een vorm van dementie die vaak verward wordt met de ziekte van Alzheimer.

Schneider Williams legt uit dat haar man al jaren last had van symptomen zoals angst, depressie en vermoeidheid. Hij had ook moeite met zijn geheugen en spraak en kreeg uiteindelijk de diagnose Parkinson.

Pas na zijn dood ontdekte Schneider Williams dat hij eigenlijk de ziekte van Lewy Body had, wat volgens haar een veel ernstiger diagnose is.

De ziekte van Lewy Body wordt gekenmerkt door afwijkingen in de hersenen die leiden tot problemen met beweging, cognitie en stemming.

Mensen met deze ziekte kunnen hallucinaties en wanen ervaren en hebben vaak last van slaapstoornissen. Het kan ook leiden tot stijfheid en tremoren, vergelijkbaar met Parkinson.

Schneider Williams hoopt dat het openbaar maken van de diagnose van haar man zal helpen bij het vergroten van het bewustzijn over de ziekte van Lewy Body en het verminderen van de stigma’s die vaak gepaard gaan met dementie.

Ze benadrukt dat het belangrijk is om open en eerlijk te zijn over de symptomen van dementie en om hulp te zoeken bij de behandeling ervan.

Het verhaal van Robin Williams is een tragisch voorbeeld van hoe dementie mensen op verschillende manieren kan treffen en hoe belangrijk het is om de juiste diagnose te stellen en de juiste behandeling te krijgen.

Het is ook een herinnering aan de onzichtbare last die mensen met dementie en hun families dragen en hoe belangrijk het is om hen te steunen en te begrijpen.

Lees verder

Actueel

Oom loopt brandend huis in om 8-jarig nichtje te redden en raakt zwaar verbrand

Een man uit de staat Washington is terecht geprezen als een held nadat hij een brandend huis was binnengelopen om zijn achtjarige nichtje te redden.

Derrick Byrd, 20, liep tweede- en derdegraads brandwonden op aan zijn gezicht, rug en armen. Toen hij zich realiseerde dat zijn nichtje in de val zat, rende hij zonder aarzelen het brandende huis binnen.

In een gesprek met een lokaal nieuwsstation zei de jonge held:

‘Zelfs als ik me ernstig verbrand, kan het me niet schelen. Ik ben beter dan zij. Ze is jong. Ze heeft een hele toekomst. Ze is een braaf meisje.’

De brand brak uit in het huis van Washington in Aberdeen terwijl Bird en zes andere familieleden binnen waren, onder wie zijn zus Kayla en haar drie kinderen.

Byrd greep zijn neven, Junior en Royce, die uit een raam op de tweede verdieping sprongen. Zijn achtjarige nichtje Mercedes was echter te bang om te springen nadat hij Keira van het dak had zien vallen.

Bird snelde zonder aarzelen het gebouw binnen om haar te redden. Hij voelde onmiddellijk de verzengende hitte van de vlam.

“Ik voelde het me branden,” zei hij.

“Ik pakte haar vast, deed mijn shirt uit en wikkelde het om haar gezicht zodat ze de rook niet kon inademen. Daarna droeg ik haar zo snel als ik kon naar buiten.”

Ondanks de ernstige blessure zei Bird dat hij het meteen weer zou doen. “Ik zou het meteen weer doen, zelfs als ik me zou verbranden of meer zou sterven.”

Tegen mensen die hem een ​​held noemden, antwoordde hij nuchter: “Ik kan niet zeggen dat ik een held ben. Ik deed het alleen voor mijn nichtje en neefje, en ik laat ze niet doodgaan.”

Laten we onze harten tonen aan deze jonge held – deze jongen verdient erkenning door de hele wereld!

Lees verder

Trending