Connect with us

Actueel

Gruwelijk ongeval: vader en baby sterven, moeder hersendood

Afgelopen maandag kwamen een vader (48) en een baby van vier maanden oud om het leven bij een zeer tragisch auto-ongeluk in Brussel. Moeder zat ook in de auto, hersendood. De andere twee kinderen in het gezin zijn wezen.

Het ging maandag rond 15.30 uur helemaal mis toen een bestelwagen op de autosnelweg E40 in aanrijding kwam met een personenauto. Er was een liedje van de Belgische Special Forces in het busje. In de bus zitten vader, moeder en twee kinderen.

“In het ene voertuig liep één persoon lichte verwondingen op, maar in het andere voertuig moesten we drie inzittenden – twee volwassenen en een kind – ter plekke behandelen”, aldus een woordvoerder van de brandweer.

De vier maanden oude baby en zijn vader zijn eergisteren in het ziekenhuis overleden. De moeder van de baby, een 36-jarige vrouw uit Brussel, werd hersendood verklaard. Een van de achtergelaten kinderen zat ook in de auto en raakte gewond. Het andere kind was op school toen het incident plaatsvond.

Op het moment van het incident was de snelheid van de bus slechts 40 kilometer per uur. Uit onderzoek bleek dat het voertuig voorafgaand aan het ongeval meerdere keren in de vluchtstrook was terechtgekomen vanwege carrosserieproblemen. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, wordt onderzocht.

De ouders blijven achter met twee kinderen: een peuter die bij het ongeval betrokken was maar niet gewond raakte, en een ouder kind. “Slachtofferhulpdiensten doen er alles aan om het kind op te vangen”, aldus AFP.