Connect with us

Actueel

Sterkte: Ria Valk ondergaat een spoedoperatie

Bij Ria Valk werd in 2019 huidkanker in het gezicht vastgesteld en voelde onlangs een knobbeltje in haar borst. Toen ging het weer mis en kreeg ze de diagnose borstkanker. Nu is ze geopereerd en is de kwaadaardige tumor met succes verwijderd. “Ria is geruststellend.”

Haar management liet aan RTL Boulevard weten dat Ria donderdag succesvol is geopereerd en dat de kanker niet is uitgezaaid. “Ria is opgelucht dat ze op tijd is gekomen. Ze heeft nu even pauze en blijft voorlopig thuis. Als Ria bijkomt en wat rust heeft, hoopt ze weer te kunnen optreden. Zo is er een tv-show gepland voor april.

Niet de eerste keer Het is niet de eerste keer dat Ria met kanker te maken krijgt. In 2013 en 2019 kreeg ze al te maken met huidkanker. Ze vecht al meer dan 10 jaar tegen de ziekte omdat er elke keer “verdachte” plekken verschijnen. In 2013 werd een plekje bij haar neus verwijderd en in 2019 werd een plekje onder haar ogen verwijderd.

“Het verband dat als een mummie om mijn gezicht is gewikkeld, is rood van het bloed. Ik denk niet dat het ooit beter zal worden”, zei Ria over de laatste operatie met De Telegraaf. ,,Hans heeft me meteen naar Amsterdam gereden en de dokter stelde me meteen op mijn gemak. Maar toen hij het verband eraf deed en ik in de spiegel keek, kon ik het niet geloven. Wat zie ik er vreselijk uit! Mijn gezicht is helemaal opgezwollen en ik zie er gekneusd en paars uit…”