Connect with us

Actueel

Slecht nieuws voor Mariska Bauer: “Ik ben verlamd”

Dit jaar was spannend nieuws voor de familie Ball. Mariska kreeg een herseninfarct en heeft daar nog steeds last van. Momenteel volgt ze ergotherapie. Dit zou haar moeten helpen de functie opnieuw te leren.

herseninfarct

Op 4 januari kreeg Mariska een herseninfarct. Frans merkte de plotselinge verandering in haar stem op en besefte dat er iets mis was. Zelf vond Mariska het wel meevallen, maar in het ziekenhuis kwam ze erachter dat dat niet zo was.

betrekken bij

Nadat ze in het ziekenhuis was opgenomen, onderging Mariska meerdere onderzoeken en de resultaten toonden aan dat ze een herseninfarct had. Bij een beroerte blokkeert een bloedstolsel een slagader in de hersenen. Een deel van de hersenen krijgt te weinig zuurstof en voedingsstoffen. Dit resulteert vaak in slopende symptomen. Voorbeelden hiervan zijn verzachting van de mond of gevoelloosheid van de armen. Afhankelijk van de ernst kan een infarct blijvende gevolgen hebben. “Mijn armen en benen bewegen weer”, vertelde Mariska onlangs aan High Trees. “Ik doe het rustig aan, ik was een bezige bij en nu ben ik een stille vlinder. Alles wat ik doe is vermoeiend, maar ik ben er nog, en elke stap die ik nu zet is een stap voorwaarts.”

traktatie

Mariska ondergaat momenteel ergotherapie om te leren functioneren zoals voorheen. “Deze week uitgaan”, schreef Mariska op haar Instagram Story.