Connect with us

Actueel

Buren bellen de politie nadat kinderen de stoep ‘vernielen’ met krijt voor een hinkelbaan

De moeder wist niet wat er met haar was gebeurd nadat ze de politie had gebeld omdat haar kind de stoep zou hebben beschadigd. De kinderen wilden hinkelen, dus trokken ze een hinkelspel…

Sarah zei dat haar drie kinderen en een paar vrienden een hinkelspel van krijt hadden gemaakt.

Het krijt verdween later met de regen, maar Sarah was er kapot van toen de politie en de woningbouwvereniging telefoontjes kregen van boze buren.

Moeder luchtte op Facebook. Ze kon niet geloven dat iemand beledigd kon zijn door een groep kinderen die op zo’n onschuldige manier van de laatste zomerdagen wilde genieten.

Sarah legde uit dat haar 6-, 9- en 13-jarige kinderen en vrienden verschillende silhouetten tekenden op hinkelen. Een paar dagen later regende het weer.

“Er is aangifte gedaan bij de woningbouwvereniging en de politie. Ik denk dat de kinderen beter buiten kunnen spelen dan voor een beeldscherm zitten.”

De moeder, die honderden steunbetuigingen ontving, onthulde later dat haar kinderen weer dingen waren gaan documenteren. Ze zijn niet bang om op straat te spelen!

“Sorry, iedereen die denkt dat dit een klacht zou moeten zijn, heeft het helemaal mis”, schreef Sarah.

Het is belangrijk dat kinderen buiten spelen! Dat is de laatste jaren steeds minder het geval. Daarom moeten we kinderen aanmoedigen om naar buiten te gaan.

Klagen over buitenspelende kinderen en krijt op trottoirs is voor ons gewoon ondenkbaar.