Connect with us

Actueel

Vrouw verzint dat ze kanker heeft, start donatiepagina en verspilt geld

Een vrouw (19 jaar oud) uit Iowa, VS beweerde kanker te hebben. Ze zette een donatiepagina op en haalde zo’n 34.000 euro op. Daarna stak ze het geld in haar zak.

Madison Russo werd op 23 januari gearresteerd op verdenking van diefstal door bedrog. Ze riskeert tien jaar gevangenisstraf. Russo deed alsof hij leukemie en alvleesklierkanker had.

Ze plaatste verschillende video’s op TikTok van wat ze zei dat ze bedlegerig was. Ze gaf kijkers inzicht in wat zij de strijd tegen de ziekte noemde en wist honderden te overtuigen om te doneren.

Ze faalde echter toen ze op 11 januari een video plaatste van zichzelf omringd door medische apparatuur. Een anonieme getuige met medische kennis merkte op dat de installatie van het apparaat erg amateuristisch was. “Ze had veel medische afwijkingen”, meldde de getuige.

Een anonieme getuige

Russo werd kort daarna gearresteerd en gevangen gezet. Ze werd uiteindelijk vrijgelaten op een obligatie van $ 10.000.

De donatiepagina GoFundMe meldt dat de slachtoffers volledig zijn gecompenseerd. “Alle donateurs zijn terugbetaald en we hebben deze inzamelingsactie geannuleerd. Bovendien mag de verdachte het platform in de toekomst nooit meer gebruiken voor inzamelingsacties.”