Connect with us

Actueel

Man van onder puin gehaald nadat hij locatie deelt via WhatsApp

Een Turkse student hielp reddingswerkers om hem en zijn familie te vinden door zijn locatie te delen via WhatsApp.

Reddingswerkers in het rampgebied racen tegen de tijd om nog zo veel mogelijk overlevenden onder het puin vandaan te halen. Boran Kubat (20) bezocht zijn familie in Malatya, toen maandag het noodlot toesloeg.

“We werden in onze slaap verrast. Het begon plotseling te beven. Ik keek naar beneden zodra ik mijn ogen opende. Ik zag mijn moeder naast me op de grond vallen”, vertelde hij aan de Turkse media.

Daarna postte hij meteen een video op WhatsApp en omschrijf zijn adres in detail, terwijl hij om hulp smeekte. “Wie deze WhatsApp status ook ziet, kom ons helpen alsjeblieft”, schreef de student.

Uiteindelijk kregen ook de reddingswerkers lucht van het bericht doordat talrijke vrienden zijn status deelden op de sociale media. Boran en zijn familie wachtten zus uur onder de brokstukken. De student legt uit dat ze ook constant via telefoon met de redders in verbinding stonden tijdens de reddingsactie.

Hij voegt er nog aan toe: “Mijn vrienden hebben enorm hard geholpen. Ze raakten ons met een sloophamer. Ik zei: ‘Hier’. Ze vonden ons dan na vier of vijf slagen.”