Connect with us

Actueel

Gruwelijk: Asielzoeker vermoordt een 70-jarige vrouw in Groningen

Vorige week werd een 70-jarige vrouw in haar woning in Groningen doodgestoken. De verdachte, een man van 30 jaar oud, heeft de moord inmiddels bekend. Het Openbaar Ministerie en de gemeente zijn niet happig op het onthullen van de identiteit van de moordenaar, maar De Telegraaf heeft onderzoek gedaan…

Asielzoeker

De gemeente en het OM willen alleen kwijt dat de man ”uit Budel” komt. Het blijkt te gaan om een asielzoeker van wie niet duidelijk is uit welk land hij komt en wat zijn status is.

Wel in inmiddels duidelijk dat hij vlak voor de moord enkele nachten op een slaapboot voor dak- en thuislozen in het Eemskanaal is verbleven. De boot ligt vlakbij de woning van zijn slachtoffer.

Onrust in de wijk

De moord op de 70-jarige Fenny heeft veel losgemaakt in de wijk aan de Damsterbuurt in Groningen. Het is er enorm onrustig. Mede daarom wilden instanties liever niet dat de achtergrond van de dader bekend werd gemaakt. Dat is nu toch gebeurd.

Fenny werd door haar belager met een groot mes in haar buik gestoken en overleed aan haar verwondingen. De dader wordt nu gekwalificeerde doodslag ten laste gelegd. Dat impliceert dat de vrouw is omgebracht om een strafbaar feit te verhullen, zoals bijvoorbeeld een inbraak.