Connect with us

Actueel

Kankerpatiënt in verzorgingstehuis aangetroffen met maden die uit zijn oren kropen

We hopen altijd dat onze geliefden goed verzorgd worden wanneer ze in het verzorgingstehuis verblijven. Want wanneer ze het meest kwetsbaar zijn en extra aandacht nodig hebben, gaan we ervan uit dat ze dit zullen krijgen.

Je kan je dus wel inbeelden dat de familie van John Callaghan razend was, toen ze ontdekten dat de man maden in zijn oren had zitten tijdens zijn verblijf in een verzorgingstehuis.

Daily Mail meldt dat Callaghan een kankerpatiënt was en verzorgd werd in een bejaardentehuis aan de Gold Coast in Australië.

Zijn familie vertelde aan Daily Telegraph dat John hen had gesmeekt om hem mee naar huis te brengen na twee weken in het verzorgingstehuis. Callaghan stierf tien dagen nadat de maden bij hem werden vastgesteld.

Toen de echtgenote van de man, Fay, hem bezocht in het centrum, walgde ze van de toestand van de man.

“Het was niet gemakkelijk om voor hem te zorgen, hij had heel veel pijn en had kanker in zijn oren. Maar toen ik hem bezocht, zag ik hoe er maden uit zijn oren kropen,” vertelde de vrouw aan Daily Mail.

Was er zich niet bewust van:

Mevrouw Callaghan (83) zegt dat haar echtgenoot zich niet bewust was van de toestand waarin hij leefde. “Dit is een vreselijke plek, haal me hier weg aub!” zou hij gevraagd hebben aan zijn echtgenote.

“Dit was een ernstig maar geïsoleerd incident die plaatsvond in 2023 in ons centrum. Verpleegsters waren er snel bij en brachten de man over naar een lokaal ziekenhuis,” vertelt een woordvoerder van het centrum, aldus Daily Mail.

“We hebben een intern onderzoek gestart en hebben onze behandelingen geanalyseerd samen met onze specialisten.”

“Ons centrum werd goedgekeurd door 5 verschillende inspecteurs sinds 2017 en is volledig in regel met alle normen.”

“Dit geval werd eerder dit jaar ook onderzocht door de gezondheidscommissaris en werd afgesloten,” aldus de woordvoerder.

“Het spijt ons heel erg dat dit incident moest gebeuren, wij verontschuldigen ons bij mevrouw Callaghan.”

Ik weet niet wat jij denkt, maar het idee dat een van mijn geliefden op zo’n manier in een bed in een verzorgingstehuis moet liggen maakt me razend.”

Mevrouw Callaghan en de rest van haar familie hebben het volste recht om furieus te zijn met de manier waarop hun familielid behandeld werd in dit centrum.

Vind jij dit ook? Deel dan zeker je mening.

Deel aub dit artikel om bewustzijn te verspreiden rond menselijke verzorging in rusthuizen.