Connect with us

Actueel

Vrouw in lijkzak blijkt nog te leven: happend naar adem uit zak gehaald

In een verpleegtehuis in de Amerikaanse staat Iowa vond een lugubere zaak plaats. Een vrouw (66) werd begin januari doodverklaard, maar bleek dat ze helemaal niet overleden was. De dame werd in een lijkzak gelegd door een begrafenisondernemer. Enkele uren later werd ze happend naar adem uit de zak bevrijd. Twee dagen later zou de vrouw alsnog komen te overlijden.

De zaak komt nu pas aan het licht omdat de zorginstelling een boete kreeg van om en bij de 10.000 euro. Een medewerker van de hospice stelde begin januari op een ochtend vast dat de vrouw was overleden. In een onderzoeksrapport staat te lezen: “Haar mond was open, de ogen bewogen niet en er waren geen ademgeluiden waarneembaar.” De medewerker stelde ook geen hartslag meer vast.

De familie werd ingelicht en twee uur later werd de dame opgehaald door een begrafenisondernemer. In het uitvaartcentrum werd dan ontdekt dat de vrouw nog leefde. De vrouw hapte naar adem en zo kwam het personeel tot de ontdekking dat ze nog in leven was. Vervolgens stelden de dokters wel een hartslag vast en reageerde de vrouw ook op prikkels.

De vrouw werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis en later terug naar het verpleeghuis gebracht. Daar moest de familie twee dagen later alsnog afscheid van haar nemen.