Connect with us

Actueel

Vermiste Sihem (18) dood gevonden

Een week lang werd er met man en macht gezocht naar de vermiste Sihem (18) uit Frankrijk. De middelbare scholier had sinds 25 januari geen enkel teken van leven meer gegeven en de zaak hield veel Fransen de afgelopen week bezig. Vannacht werd ze, na een tip van een man die vastzit vanwege haar verdwijning, in een bos dood teruggevonden.

Sihem verliet in de nacht van 25 op 26 januari haar huis in het Zuid-Franse La Grand Combe, in het departement Gard. Ze ging nog even naar haar oma, maar daarna was er niets meer van haar vernomen. Familieleden probeerden haar tevergeefs te bellen en te appen, maar ze nam niet meer op.

Daarom trok haar vader aan de bel bij de politie, waarna een groot onderzoek werd gestart. Onder meer een politiehelikopter en verschillende speurhonden werden ingezet bij de zoekactie.

Nicht en ex-vriend opgepakt Maandag werden in het onderzoek twee mensen aangehouden:

de nicht (30) van Sihem en diens ex-vriend Mahfoud H. (39). Na lange verhoren bekende Mahfoud, volgens onder meer de Franse krant Le Parisien, vannacht dat hij betrokken was bij Sihems dood.

Volgens Le Parisien zou Mahfoud hebben verklaard dat Sihem verliefd op hem was, maar dat hij geen relatie wilde omdat Sihem de nicht was van zijn ex. Er zou daarna een ruzie zijn ontstaan, waarna Mahfoud Sihem het zwijgen wilde opleggen door zijn hand op haar mond te drukken. Volgens hem zou Sihem toen door verstikking om het leven zijn gekomen.

‘Zijn fout is onvergeeflijk’

De advocaat van Mahfoud, Jean-Marc Darrigade, vertelt aan verschillende Franse media dat zijn cliënt vannacht inderdaad de politie heeft getipt over de vindplek van Sihem. “Ik heb een man bijgestaan ​​die besloot zijn zware verantwoordelijkheid bij de verdwijning van Sihem onder ogen te zien”, vertelt de advocaat. “Hij wilde een einde maken aan de ondraaglijke spanning van de familieleden door de onderzoekers te helpen. Hij weet dat zijn fout onvergeeflijk is, maar zwijgen zou het alleen maar erger hebben gemaakt.”

Mahfoud is een bekende van de politie, zo zou hij in 2015 zijn veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf vanwege meerdere gewapende overvallen.