Connect with us

Actueel

Slecht nieuws voor mensen met een rekening bij de ING

Slecht nieuws voor mensen die een bankrekening hebben bij de ING. De bank kampt momenteel met een zeer grote storing. Onder meer mobiel bankieren werkt niet.

Op allestoringen.nl lopen de meldingen hard op. Duizenden mensen geven aan dat ze niet kunnen inloggen bij de bank en sommigen schrijven zelfs dat betalen in de supermarkt niet mogelijk is.

Daglimiet verlagen

Maar dat is niet het enige, want de bank heeft tussen neus en lippen door ook aangekondigd het daglimiet automatisch te verlagen. Die staat nu op 5.000 euro, maar wordt per 8 februari verlaagd naar 2.000 euro. Later dit jaar volgt er ook een nieuwe limiet voor Mijn ING.

Volgens de bank wordt dat gedaan in de strijd tegen ‘oplichters’. Hiermee gaat de ING de Rabobank achterna, die onlangs besloot tot het verlagen van limieten. Dat leidde toen tot veel kritiek. Mensen hebben het gevoel dat zij niet langer de baas zijn over hun eigen geld.

De ING geeft mensen overigens de optie om de daglimiet weer omhoog bij te stellen. Hier komt een ‘bedenktijd’ van vier uur bij kijken. Als je de limiet naar beneden wilt bijstellen, gaat dat wel per direct in.