Connect with us

Actueel

Zien: Dit zijn de coronamaatregelen die de overheid dinsdag zal aankondigen! |

Aankomende dinsdag zal er weer een persconferentie zijn en de overheid wil dit keer proberen om wat meer perspectief te bieden. Ze willen dit keer vooral gaan vertellen hoe het er de komende tijd uit zal gaan zien.

Veel mensen zijn namelijk enorm gefrustreerd en vinden dat de overheid de afgelopen maanden niet duidelijk genoeg is geweest. Veel mensen lieten merken dat ze niet echt weten waar ze aan toe zijn.

Rutte liet weten dat hij gaat proberen meer duidelijkheid te scheppen en ons wat meer toekomstperspectief zal proberen te geven.

Ministerraad

Gister was er een ministerraad en Rutte zei na deze vergadering het volgende: ,,Er moet wel ruimte voor zijn, maar we snappen dat mensen snakken naar perspectief.” Rutte zei dat alles nog erg zorgelijk is maar zei ook:

,,We hebben in de ministerraad zojuist gekeken hoe we verder gaan als de besmettingen zouden dalen, want we snappen dat iedereen in Nederland ongelofelijk snakt naar perspectief. We hopen dinsdag te kunnen vertellen welke ruimte er zou kunnen komen.”

Toekomstperspectief

Rutte liet ook weten dat ze meer duidelijkheid gaan geven over de toekomst: ,,Hoe gaan we afschalen? Dat is complex, want dan moet er wel ruimte zijn.

Je kunt eindeloze discussies voeren over kappers, cafés, bedrijven. Het wordt niet exact, maar wel iets meer perspectief.”

Ook is er over de avondklok gesproken, over de basisscholen, kinderopvangcentra en eventuele andere coronamaatregelen.

Basisscholen en kinderopvangcentra

Bronnen hebben gemeld dat de basisscholen en kinderopvangcentra op 10 februari waarschijnlijk weer open zullen gaan.

,,Er moet iets heel geks gebeuren willen de scholen niet opengaan”, liet minister van Financiën Wopke Hoekstra (CDA) vrijdagmiddag weten na afloop van de ministerraad. ,,We hebben ook oog voor de nevenschade die kinderen nu te verduren hebben.”

Rutte vertelde wel dat er nog geen beslissingen zijn genomen want dat hangt ook van het Outbreak Management Team (OMT) af.

Vaccins

Er is veel kritiek over hoe snel het in Nederland gaat met het vaccineren, hierover zegt hij: ,,We zijn te laat begonnen, maar ik maak mij er ook zorgen over dat er straks in heel Europa te weinig vaccins zijn. Ik heb daar echt buikpijn van. Wij willen ook naar het linker rijtje van de landen in Europa, dat we het beter doen. We willen Ajax zijn. Maar niet ten koste van alles. Sommige landen prikken ook zoveel weg, dat ze mogelijk niet de tweede prik kunnen geven en dat vind ik onverstandig. We hebben nu nog wat achterstand, maar die gaan we inlopen in de komende weken.”

De avondklok

Of de avondklok gaat verdwijnen wil Rutte nog niets over zeggen, hierover zegt hij: ,,Het ligt bovenop de stapel om te schrappen. Iedereen wil zo snel mogelijk van dat vreselijke ding af.”

Overige coronamaatregelen

Helaas wilde Rutte ook nog niet veel zeggen of er extra coronamaatregelen komen. Ook wilde hij nog niks vertellen of er misschien wat meer versoepelingen komen. Het is dus echt nog even wachten op de persconferentie van aanstaande dinsdag om 19:00 uur.

Lees verder

Actueel

Oplader in stopcontact laten zitten? Zoveel kost je dat!

In veel huishoudens nemen mensen het niet zo nauw. Ze laten bijvoorbeeld de oplader van een Playstation, van een telefoon en/of laptop in het stopcontact hangen, terwijl het apparaat helemaal vol is. Ongemerkt blijven de devices stroom slurpen. En dat kost natuurlijk geld.

Kijk, heel wat apparaten verbruiken stroom terwijl je ze niet gebruikt. Je tv, laptop, modem, printer en telefoon zijn slechts enkele voorbeelden.

Tientallen euro’s per jaar

Een adapter die nutteloos in het stopcontact zit, verbruikt elk uur ongeveer 2 watt. Op jaarbasis is dit 17,52 kilowattuur. Volgens overstappen.nl kost een kilowattuur in september 2022 0,89 cent. Voor een oplader die non-stop in het stopcontact blijft zitten, betaal je dus 15,60 euro per jaar.

Dit lijkt misschien niet zo veel, maar als je meerdere opladers de hele dag in het stopcontact laat zitten, lopen de kosten snel op. Stel dat alle gezinsleden hun opladers nutteloos in het stopcontact laten hangen, dan komt dat al snel uit op tientallen euro’s per jaar. En dat is zonde!

Oplossing

Kijk daarom goed waar lampjes branden of welke toestellen warmte afgeven. Is het niet nodig om die in het stopcontact te laten zitten, haal ze er dan uit. Sommige apparaten die je uit zet blijken ook niet helemaal uit te zijn, zoals sommige tv’s. Dan kan je soms beter een stekkerdoos met schakelaar gebruiken. Met één klik zet je vervolgens alle aangesloten apparaten of opladers uit.

Lees verder

Actueel

Leraar slaat leerling dood na spelfout

De Indiase politie zoekt naar een leraar die een leerling uit een lagere kaste zou hebben doodgeslagen.

Nikhil Dohre maakte een spelfout tijdens een examen. Daarom zou hij de jongen hebben geschopt en geslagen met een lat tot hij neerviel. Begin deze week bezweek de 15-jarige leerling aan zijn verwondingen.

Honderden mensen trokken de straat op en eisten de aanhouding van de betrokken leraar. Dit moest van de menigte nog gebeuren voor de crematie van de jongen. De politie moest geweld gebruiken om het protest in de kiem te smoren. Er zijn ook meerdere demonstranten aangehouden.

De verdachte is op de vlucht geslagen. De vader geeft aan dat zijn zoon het woord sociaal verkeerd zou gespeld hebben.

Lees verder

Actueel

Net binnen: Overheid in grote paniek – ”We houden er ernstig rekening mee”

Het doden van het coronavirus gaat de verkeerde kant op. Sterker nog, het aantal besmettingen neemt sterk toe. Volgens De Telegraaf zijn gisteren 117 met het coronavirus besmette mensen in het ziekenhuis opgenomen. De bezorgdheid groeit en het lijkt echt de verkeerde kant op te gaan.

Het coronavirus heeft een enorme impact gehad over de hele wereld en zal voor altijd herinnerd worden en in de geschiedenisboeken blijven. Maar is het virus nu weg?

Het RIVM bevindt zich momenteel in elke staat en kijkt serieus naar het begin van een sterke bearish golf. Het aantal besmette personen neemt op alle leeftijden toe, maar de groep die het meest wordt getroffen, is de groep van 70 jaar en ouder.

Zullen we ons binnenkort in gevangenschap bevinden? Wat staat ons te wachten?

Verklaring van RIVM

Ook het RIVM heeft een verklaring naar aanleiding van het nieuws uitgebracht.
De medische afdeling appelleert aan je algemene gevoel door de toename en de enge vooruitzichten. Het betekent “laat u vaccineren, laat u zoveel mogelijk testen en volg de basisadviezen op”. Kortom: houd afstand, was je handen en nies in je elleboog.

Ziekenhuisgegevens

Tot nu toe liggen er 631 mensen met corona in Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er maar liefst 30 van gisteren. Op de intensive care zijn vier nieuwe coronapatiënten opgenomen. Het aantal met corona besmette mensen op CI steeg de dag ervoor van 2 naar 35 personen.

Helaas is op dit moment onduidelijk wat ons te wachten staat, maar we hopen dat de stijging niet doorzet. Volg ons voor het laatste nieuws.

Lees verder

Trending