Connect with us

Actueel

Kleuter (4) verliest binnen 100 dagen mama en papa aan corona

Raiden met zijn ouders.

Een kleuter van vier heeft op honderd dagen tijd zijn mama en papa verloren aan corona. De vader van Raiden kreeg het virus in juni en stierf enkele weken later op de afdeling intensieve zorgen. Enige tijd later werd ook zijn mama ziek. De 29-jarige vrouw overleed een dag na haar besmetting op 5 oktober.

Jongetje blijft alleen achter

De dramatische gebeurtenissen vonden plaats in San Antonio in Texas. De familieleden contacteerden de lokale media om de impact van het coronavirus te tonen. De oma van het kleintje getuigde: “Raiden blijft alleen achter. Het is ontzettend moeilijk.”

Raiden viert binnen enkele dagen zijn vijfde verjaardag. Een familielid vertelde aan NBC News: “Hij is heel verdrietig omdat zijn ouders er niet bij kunnen zijn om samen met hem te vieren.” Zijn familie wil hem toch nog een onvergetelijke verjaardag bezorgen. Daarom richtten ze een crowdfunding op, die al meer dan 26.000 dollar ophaalde.

De kleine Raiden uit San Antonio.

Facebook – Raiden verloor binnen 100 dagen beide ouders aan corona.

De familie smeekt mensen om een mondkapje te dragen. “We weten hoeveel pijn deze pandemie veroorzaakt, dus ik kan het niet voldoende beklemtonen.”

Zijn oma gaat een ‘wuifparade’ organiseren voor de jongen. De bedoeling is dat mensen vanuit hun auto het jongetje een gelukkige verjaardag wensen om hem een beetje op te monteren.