Connect with us

Actueel

Kleuter (4) verliest binnen 100 dagen mama en papa aan corona

Raiden met zijn ouders.

Een kleuter van vier heeft op honderd dagen tijd zijn mama en papa verloren aan corona. De vader van Raiden kreeg het virus in juni en stierf enkele weken later op de afdeling intensieve zorgen. Enige tijd later werd ook zijn mama ziek. De 29-jarige vrouw overleed een dag na haar besmetting op 5 oktober.

Jongetje blijft alleen achter

De dramatische gebeurtenissen vonden plaats in San Antonio in Texas. De familieleden contacteerden de lokale media om de impact van het coronavirus te tonen. De oma van het kleintje getuigde: “Raiden blijft alleen achter. Het is ontzettend moeilijk.”

Raiden viert binnen enkele dagen zijn vijfde verjaardag. Een familielid vertelde aan NBC News: “Hij is heel verdrietig omdat zijn ouders er niet bij kunnen zijn om samen met hem te vieren.” Zijn familie wil hem toch nog een onvergetelijke verjaardag bezorgen. Daarom richtten ze een crowdfunding op, die al meer dan 26.000 dollar ophaalde.

De kleine Raiden uit San Antonio.

Facebook – Raiden verloor binnen 100 dagen beide ouders aan corona.

De familie smeekt mensen om een mondkapje te dragen. “We weten hoeveel pijn deze pandemie veroorzaakt, dus ik kan het niet voldoende beklemtonen.”

Zijn oma gaat een ‘wuifparade’ organiseren voor de jongen. De bedoeling is dat mensen vanuit hun auto het jongetje een gelukkige verjaardag wensen om hem een beetje op te monteren.

Lees verder

Actueel

Gruwelijke moorden: Minderjarige jongen schiet moeder en haar twee kinderen dood

In New Hampshire werd een minderjarige jongen geboeid voor de moord op zijn moeder en haar twee kinderen van respectievelijk 1 en 4 jaar.

Het slachtoffer is Cassandra Sweeney, 25, en haar twee jonge kinderen, Benjamin (4 jaar oud) en Mason (1 jaar oud). Procureur-generaal John Formella zei dat de resultaten van het autopsierapport aantoonden dat alle drie de gezinsleden tegelijkertijd werden neergeschoten.

Het is niet bekend of de aanvaller zijn slachtoffers kende en wat het motief was voor deze gruwelijke moorden.

Het is ook onduidelijk of de minderjarige jongen als volwassene zal worden berecht. De vader van twee kinderen, alleen achtergelaten, plaatste een emotioneel bericht op Facebook. Hij wilde “iedereen bedanken voor hun hulp en steun” en zei verder dat de dingen nooit meer “normaal” zullen zijn. Sean’s vader zei dat hij niet meer heeft geslapen sinds de moorden van 3 augustus.

Lees verder

Actueel

Mannen opgepakt voor aanranding kinderen in zwembad De Stok

Twee mannen van 60 en 55 jaar zijn dinsdag opgepakt op verdenking van aanranding van twee minderjarigen in zwembad De Stok in Roosendaal.

Dat bevestigt de lokale politie. De feiten vonden dinsdag plaats omstreeks 18:30 uur. De verdachte van 55 heeft geen vaste verblijf- of woonplaats.

De mannen zitten in voorhechtenis, terwijl de politie de zaak onderzoekt.

Lees verder

Actueel

Duiven in Amsterdam gered met hoedjes op hun kop geplakt

duiven

Vrijdag redde de Stichting Stadsduiven Hulp Nederland twee duiven met hoedjes op hun kopjes geplakt. Dat lijkt misschien grappig voor sommige mensen, maar dit is gewoon dierenmishandeling. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde?”

Medewerkers kwamen ter plaatse nadat ze op Instagram een video van een duif met een roze hoedje hadden opgemerkt. Algauw werd de duif gevonden. De stichting schrijft op Facebook: “Lijmslierten liepen over haar hoofd en misten ternauwernood haar oog, wat blindheid zou hebben betekend, en de langzame, wrede dood. Als de hoed wiebelde op haar hoofd, werden haar oogleden opzij getrokken. Sommige lijm was dicht bij haar vleugel terechtgekomen.”

Een andere duif had ook lijmresten op haar kop. “De hoed lijkt te zijn gevallen, en heeft veren mee getrokken.”

Bij de stichting zijn ze niet te spreken over het incident. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde? Waarschijnlijk minder. Als je een dier ziet dat is mishandeld of misbruikt, help hen dan. Dierenmishandeling is nooit grappig.”

Lees verder
Advertisement

Trending