Connect with us

Actueel

Kyana kan geen verwarming meer betalen: “Babyfoon geeft 10 graden aan”

De Belgische Kyana Mathieu (24) is ten einde raad. De moeder en haar partner hebben geen geld meer om de verwarming aan te zetten. Het zorgt voor bizarre taferelen, waarbij ze ‘s-nachts moet gaan kijken of haar dochtertje van 2 het niet te koud heeft.

“Overdag lukt het wel, omdat ze dan speelt. Maar ’s nachts is het nu echt wel koud aan het worden”, aldus Kyana. Haar kindje wikkelt ze ‘s-nachts in een body, een velours-pyjama, een slaapzak, en twee fleecedekentjes die ze net gaan halen is in de Action.

Zware nachten
“’s Nachts ga ik verschillende keren voelen of ze het niet te koud heeft”, zegt Kyana terwijl de damp uit haar mond steeds grotere wolkjes maakt. “Als ik dan onder alle dekens warmte voel, ben ik gerust.” De babyfoon geeft een temperatuur aan van slechts 10 graden.

De woning van Kyana en haar vriend wordt verwarmd met mazout. Maar de ketel is helaas leeg. “We kunnen ons geen mazout veroorloven. We proberen ons te behelpen met een elektrisch vuurtje in de woonkamer, dat we elke ochtend en avond anderhalf uur aanzetten.”

De elektriciteit die hiervoor nodig is (en waarmee ze ook warm kunnen douchen), halen ze van een budgetmeter, waarop ze geld kunnen laden. Maar ook het bedrag van die meter staat vandaag onder nul…

Opwarmen in de auto
Het gaat financieel zo beroerd met het gezin, dat zelfs een ritje met de auto al slapeloze nachten oplevert. Aan de andere kant is de familie blij als ze in de auto zitten. Daar is het tenminste warm. ”Als we thuiskomen dan weten we: Oké, nu is het weer afzien.”

Schulden
Dat het gezin er zo aan toe is, komt volgens Kyana door het feit dat zij en haar vriend ‘verschillende banen’ verloren door corona. Hierdoor kwamen ze in de schulden terecht. Haar vriend heeft een nieuwe baan gevonden, maar op zijn salaris wordt loonbeslag gelegd.

Vrienden komen er niet meer over de vloer. Kyana schaamt zich om hen te vertellen dat ze hun jas moeten aanhouden. Toch wil de moeder niet klagen: ”Ik ben al blij dat we een huis hebben om in te leven.”

Lees verder

Actueel

Droevig nieuws Klaasje Meijer van K3: “hij is overleden”

Klaasje Meijer beleefde een prachtig 2022 waarin ze toonde dat ze ook na haar afscheid bij K3 relevant kan blijven, maar het nieuwe jaar begon met droevig nieuws voor Klaasje…

“Afscheid genomen van onze grote lieve vriend”, schrijft Klaasje op Instagram. “RIP Nero”, aldus de blonde van K3 na het overlijden van haar trouwe viervoeter. Klaasje krijgt steun van een oude bekende…

Na het overlijden van de golden retriever krijgt Klaasje heel wat steunreacties en ook van één van haar voormalige K3-vriendinnen komt er een reactie…

Hanne Verbruggen reageert met een droevige emoji en laat een hartje na voor haar voormalig K3-maatje. En dat is een gebaar dat Klaasje apprecieert, want ze bedankte Hanne meteen met een hartje terug…

Lees verder

Actueel

Vrouw laat haar eicel “bevruchten” met sperma van hond

De Sloveense Maja Smrekar heeft één van haar eicellen laten samenbrengen met het sperma van haar hond Byron.

Dat deed ze naar aanleiding van één van haar controversiële artistieke projecten ‘K-9 Topology’. Kunst, zo zegt de kunstenares. Verontrustend, zo klinkt het bij tegenstanders.

Een menselijke eicel in een laboratorium laten “bevruchten” met het sperma van een Schotse bordercollie. Heel veel mensen vinden die actie onverantwoord.

Wie zich al begint zorgen te maken over het vreemde wezen dat geboren zal worden, mag daar meteen mee stoppen.

De combinatie van menselijk en dierlijke genetisch materiaal is niet levensvatbaar, zo legt Smrekar zelf uit.

Haar project gaat uiteraard niet onopgemerkt voorbij. Sommige mensen zijn vol lof over haar werk en Smrekar ontving zelfs de prestigieuze Prix Ars Electronica.

Maar niet iedereen is het eens met die prijs. Volgens verschillende tegenstanders zijn haar acties walgelijk en overschrijden ze de grens tussen dierenrechten en ethiek.

Het is niet de eerste keer dat Smrekar een golf van gechoqueerde reacties veroorzaakt. De bevruchting van haar eicel is slechts één deel van haar controversiële kunstproject.

Eerder gaf ze ook al borstvoeding aan een puppy, waarvoor ze ook een speciaal melkdieet heeft gevolgd.

Volgens haar is die actie een tekenend beeld van haar werk waarin ze de zorgende relatie tussen hond en mens in de schijnwerpers wil zetten.

Lees verder

Actueel

‘Rachel Hazes heeft miljoenen euro’s van haar kinderen gestolen’

De dochter van Rachel Hazes is een rechtszaak gestart tegen haar eigen moeder. De inzet: miljoenen euro’s aan opbrengsten uit de erfenis van André Hazes senior. Want heeft de vrouw die zich jarenlang ontfermde over het nalatenschap van de overleden zanger deze zich ten onrechte toegeëigend?

Wie heeft er recht op?

Roxeanne Hazes beticht haar moeder ervan fraude te hebben gepleegd met de erfenis. Een woordvoerder van de zangeres laat weten dat ze al geruime tijd om duidelijkheid over het testament vraagt, dat werd opgesteld drie jaar voor het overlijden van André senior. Roxeanne was toen elf, haar broer André junior tien. Op haar 18e verjaardag kreeg ze wel een deel van de erfenis, maar ze betwist nu wie er daadwerkelijk aanspraak maakt op het fortuin dat er nog steeds ieder jaar binnenkomt.

Bedrag met zes nullen

Omdat de Hazes BV erg lucratief is – denk aan muziekrechten, de musical, boeken, Holland zingt Hazes-concerten en vliegers bij de Lidl – zou het gaan om een bedrag van minimaal een miljoen euro per jaar, aldus RTL Boulevard eerder deze week. Hoewel Rachel in gemeenschap van goederen is getrouwd met André, is het de vraag of ze niet ook een deel van de kinderen onterecht op haar rekening laat bijschrijven.

Kleine letters

Daarnaast wordt er gespeculeerd over de kleine lettertjes in het testament. André senior heeft daarin laten zetten dat Rachel niet van de zanger gescheiden mocht zijn op het moment van overlijden, anders zou ze naar de erfenis kunnen fluiten. Nu blijkt dat Rachel destijds een scheiding had aangevraagd en naar een vakantiehuisje vertrok, maar later weer verzoende met André, terwijl de scheidingsprocedure zou nooit zijn stopgezet. Een klein detail dat ze opmerkelijk genoeg niet zou hebben gedeeld met haar kinderen.

Begin februari staan Roxeanne en Rachel voor de rechtbank, dan krijgt de familie ongetwijfeld meer duidelijkheid.

Lees verder

Trending