Connect with us

Actueel

6-jarige ontvoerde jongen na maanden herenigd met moeder, nadat hij op 3000 km van huis werd gevonden

De 6-jarige jongen die 2 maanden vermist was nadat hij door zijn vader en grootmoeder werd ontvoerd, is eindelijk herenigd met zijn moeder, aldus de politie.

Eerder deze week bevestigden de autoriteiten dat Jorge “JoJo” Morales, een 6-jarige jongen uit Zuid-Florida die sinds augustus werd vermist, was teruggevonden in Canada, zo’n 3000 km van zijn huis in Miami-Dade County.

“De jongen werd in goede gezondheid en ongedeerd teruggevonden,” zei de politie van Miami-Dade destijds.

Jojo, die autisme heeft, werd op 27 augustus als vermist opgegeven nadat zijn vader, Jorge Gabriel Martinez, hem niet aan zijn moeder had teruggegeven, zoals wettelijk was afgesproken.

Toen Jojo eind augustus niet thuiskwam, ging Yanet Leal Concepcion, Jojo’s moeder, naar het huis van haar ex-man. Ze ontdekte dat het was leeggehaald.

Alles was weg

“Alles was weg. Alles was weg uit zijn appartement,” zei ze. “Zijn telefoons stonden uit. De telefoon van zijn moeder stond uit.”

Een vermissingsbericht werd uitgebracht, samen met een beloning van 10.000 dollar van de FBI in ruil voor informatie die naar Jojo zou leiden.

Dagen na zijn verdwijning, plaatsten bewakingsbeelden Jojo en Martinez in Maine…

Ver van huis

We kwamen erachter dat ze in Canada waren. Dat was gebaseerd op speurwerk en we begonnen de informatie te verzamelen,” zei privé-detective Joe Carrillo.

Volgens berichten is Jorge dinsdagavond naar Miami International Airport gevlogen waar zijn geëmotioneerde moeder op hem stond te wachten.

Met een stralende glimlach op zijn gezicht riep de jongen “Hoi, mama” terwijl hij in haar armen rende voor een knuffel.

“Ik heb je zo gemist,” zei Leal Concepcion tegen haar zoon terwijl ze hem vasthield.

De vader en grootmoeder van de jongen zijn beiden in hechtenis genomen.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar het is hartverwarmend te weten dat deze jongen veilig en gezond terecht is.

Lees verder

Actueel

Marokkanen na WK-duel winst weer massaal de straat op: ”Zwaar knalvuurwerk gegooid”

Marokko heeft met 2-1 gewonnen van het altijd lastige Canada, waardoor het de achtste finales van het WK heeft bereikt. In Amsterdam en Den Haag is het momenteel groot feest. Honderden Marokkaanse Nederlanders zijn uitzinnig van vreugde.

In de Schilderswijk in Den Haag rijden Marokkanen rond met auto’s en scooters, waarbij ze veelvuldig claxonneren. Er wordt ook zwaar vuurwerk afgestoken, zoals in onderstaand filmpje te zien is.

Vooralsnog lijkt het hierbij te blijven. Al meldt District8 dat de onrust in Den Haag begint toe te nemen doordat er op grote schaal vuurwerk wordt afgestoken. De politie en ME staan paraat

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Let op: Wetenschappers ontdekken verrassende (en zeer gevaarlijke) bijwerking paracetamol

Paracetamol wordt over het algemeen gezien als een relatief veilige pijnstiller. Het is het middeltje waar mensen het eerst naar grijpen als ze bijvoorbeeld een hoofdpijn, griep en dergelijke hebben. We gebruiken het zelfs voor baby’s en kinderen.

Paracetamol is met veel medicijnen te combineren, veilig om te gebruiken in je zwangerschap en dus zelfs ‘mild’ genoeg om aan je kinderen te geven. Als je jezelf gewoon netjes aan de voorgeschreven dosering en ‘regeltjes’ uit de bijsluiter houdt dan is er weinig te vrezen. Of toch wel? Want wetenschappers zijn per toeval achter nog een, gevaarlijke bijwerking van paracetamol gekomen.

Gepubliceerd

Het onderzoek is gepubliceerd in het Social Cognitive and Affective Neuroscience journal. Wetenschappers die bezig waren met de research rondom paracetamol, ontdekte per toeval een bijwerking die je niet direct verwacht en ook niet in de bijsluiter staat.

Wat is er dan ontdekt?

Mensen die de maximaal toegestane dosis paracetamol voor een langere periode, dagelijks innemen, hebben meer de neiging om ‘gevaarlijk gedrag’ te tonen. Dit was de conclusie tijdens een onderzoek dat werd uitgevoerd onder bijna 600 studenten. De ene helft nam paracetamol en de andere helft kreeg een placebo.

Risico’s nemen

Het blijkt dat de proefpersonen onder invloed van acetaminophen (paracetamol dus) eerder geneigd waren om onnodige risico’s te nemen, ten opzichte van de placebogroep. Als het aankwam op het nemen van risico’s was de groep die placebo’s kreeg veel voorzichtiger.

Afvlakken

Niet alleen angst wordt minder door het gebruik van paracetamol. Het blijkt dat zowel positieve als negatieve emoties worden onderdrukt als je dit medicijn regelmatig inneemt. Je wordt minder gevoelig in zijn algemeen. Bepaalde (belangrijke) emoties worden afgevlakt en dit kan zeer nadelig werken op verschillende manieren.

Bron: The Mirror

Lees verder

Actueel

Slecht nieuws: tarieven drinkwater volgend jaar flink omhoog

Zeer slecht nieuws voor Nederlandse huishouders. Alle drinkwaterbedrijven verhogen hun tarieven per 2023, waardoor de prijzen drastisch omhoog gaan.

Aanleiding is dat drinkwaterbedrijven te maken hebben met fors gestegen kosten van energie, materialen en grondstoffen en dat wordt doorberekend aan klanten. Daarnaast moet er flink geïnvesteerd worden zodat we ook in de toekomst uit de kraan kunnen drinken.

Tientallen euro’s

De kostenstijging varieert van ongeveer 20 euro tot rond de 50 euro per jaar voor een gemiddeld huishouden, afhankelijk van het bedrijf dat voor het water zorgt. Vitens, de grootste waterleverancier in Nederland, gooit de kosten volgend jaar omhoog met ongeveer 20 euro per 100 kubieke meter water.

Nederland is nog goedkoop

Dunea, dat water levert in de provincie Zuid-Holland, zegt dat drinkwater in ons land erg goedkoop is. ”Tegelijkertijd zijn we ons ervan bewust dat de tariefsverhoging voor onze klanten bovenop de prijsstijgingen van onder andere energie en boodschappen komt.

Bron: Trendnieuws

Lees verder
Advertisement

Trending