Connect with us

Actueel

Jeffrey (35) gaat dood en wil zijn huis goed achterlaten voor zijn gezin: ‘Weet niet hoe lang ik nog heb’

Ernstig ziek oogt Jeffrey Kleijn (35) allerminst, maar toch heeft hij niet lang meer te leven. Voordat het zo ver is, wil hij er alles aan doen om zijn jonge gezin een warm thuis te geven. Zijn familie komt daarom in actie. ‘Sinds ik kanker heb, lukt het me allemaal niet meer zoals ik wil.’

Jeffrey Kleijn is 35 en weet inmiddels bijna twee jaar dat hij uitgezaaide darmkanker heeft. Kleijn en zijn vrouw Trudy wonen samen met hun kinderen Max (8) en Merel (2) in Leerdam in een huis wat het stel zes jaar geleden kocht om volledig op te gaan knappen. Door de ziekte van Kleijn komt er de laatste twee jaar niet zo veel van verbouwen als hij zou willen. Reden genoeg voor Arie Kleijn, de vader van Jeffrey, om een crowdfundingsactie op te starten voor zijn zoon.

“Hij wil niet dat we nog te lang in de bende blijven zitten”, vertelt Jeffrey Kleijn zelf. “Toen we het huis zes jaar geleden kochten, wisten we dat het een project voor de lange termijn was. We wilden het taak voor taak en klus voor klus oppakken en we zijn ook al een heel eind opgeschoten ten opzichte van toen we startten. Er heeft alleen ook het één en ander tegengezeten in de tussentijd. Soms begonnen we ergens aan en bleek ergens een lekkage te zitten of rotten de balken. Dan wordt de klus ineens groter dan we vooraf dachten. Allemaal geen probleem, maar sinds we weten dat ik ziek ben is er veel stil komen te liggen.”

Slechtst denkbare boodschap:

Kleijn krijgt in januari 2021 een van de slechts denkbare boodschappen van de oncoloog die er maar denkbaar is. Hij krijgt te horen dat hij darmkanker heeft en dat er uitzaaiingen zijn naar de lever en longen. Er wordt hem verteld dat de kans klein is dat hij de ziekte kan verslaan. Kleijn zelf daarentegen is op dat moment strijdbaar en er heilig van overtuigd dat hij de strijd gaat winnen.

Er volgen maanden van zware chemo’s, pillen en behandelingen. De één met meer resultaat dan de ander. Halverwege 2021 is Kleijn er zelfs even van overtuigd dat hij inderdaad helemaal schoon is en blijft, maar ik oktober van dat jaar is er toch weer slecht nieuws: er zijn uitzaaiingen in de lever. Later blijken er ook slechte cellen in zijn buikvlies te zitten.

Bijwerkingen:

Kleijn: “Vervolgens heb ik geen chemo’s meer gedaan, maar heb ik pillen voorgeschreven gekregen. Die werken in die zin goed, dat de tumoren anderhalf tot twee centimeter zijn geslonken. Het nadeel is alleen dat ik veel last heb van bijwerkingen, ik heb uitslag over mijn hele lichaam. Nu blijkt dat ik meteen nadat ik was gestart met die pillen, ik ook antibiotica had moeten krijgen om die uitslag tegen te gaan.”

“Ik heb nu een nieuwe arts in het UMC die me heeft geadviseerd om te stoppen met de pillen en een traject van lichte chemo’s in te gaan, om vervolgens weer terug te gaan nar de pillen en nu wel direct antibiotica ernaast te slikken. Dan zou de uitslag weg moeten gaan.”

Wie Kleijn spreekt krijgt niet de indruk met een ernstige zieke man te praten. Hij zit vol energie en passie en is nog van alles van plan. Kleijn is hoofdtrainer van vv Asperen, is trainer van zijn zoontje en is bezig met zijn UEFA B-trainersdiploma. Hij werkt gewoon fulltime bij het installatiebedrijf wat hij heeft met zijn compagnon. Toch moet ook Kleijn bekennen dat hij vermoeider is dan voorheen.

Leuke dingen doen:

“Soms moet ik wel eens even gaan liggen ja, als ik thuis kom uit mijn werk. Toch zijn het vooral dingen die ik wil blijven doen. Van het trainen van die jongens bij Asperen krijg ik ook veel energie. Ik voel ontzettend veel steun uit die groep en vanuit de club. Die jongens moeten ook wel lachen als ik weer op mijn slippers op het trainingsveld sta. Na een dag werken doen mijn voeten namelijk zeer van de uitslag.”

“Mijn vader is de inzamelingsactie vooral gestart, zodat ik van dit soort dingen kan blijven genieten, net als van leuke dingen doen met mijn gezin. Anders gaat de resterende vrije tijd in het opknappen van het huis zitten. Het geld is vooral bedoeld om klussen te kunnen laten doen, in plaats van alles zelf op te pakken. Ik sta normaal niet zo graag ‘in the picture’ als het niet over het voetballen gaat, maar ik moet eerlijk bekennen dat het een prettig idee is dat mijn gezin in een huis zit wat af is als ik er niet meer ben. Over hoe lang dat is, kan ik echt niet zeggen. Ik geef niet op en ik blijf vechten.”

Lees verder

Actueel

Marokkanen na WK-duel winst weer massaal de straat op: ”Zwaar knalvuurwerk gegooid”

Marokko heeft met 2-1 gewonnen van het altijd lastige Canada, waardoor het de achtste finales van het WK heeft bereikt. In Amsterdam en Den Haag is het momenteel groot feest. Honderden Marokkaanse Nederlanders zijn uitzinnig van vreugde.

In de Schilderswijk in Den Haag rijden Marokkanen rond met auto’s en scooters, waarbij ze veelvuldig claxonneren. Er wordt ook zwaar vuurwerk afgestoken, zoals in onderstaand filmpje te zien is.

Vooralsnog lijkt het hierbij te blijven. Al meldt District8 dat de onrust in Den Haag begint toe te nemen doordat er op grote schaal vuurwerk wordt afgestoken. De politie en ME staan paraat

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Let op: Wetenschappers ontdekken verrassende (en zeer gevaarlijke) bijwerking paracetamol

Paracetamol wordt over het algemeen gezien als een relatief veilige pijnstiller. Het is het middeltje waar mensen het eerst naar grijpen als ze bijvoorbeeld een hoofdpijn, griep en dergelijke hebben. We gebruiken het zelfs voor baby’s en kinderen.

Paracetamol is met veel medicijnen te combineren, veilig om te gebruiken in je zwangerschap en dus zelfs ‘mild’ genoeg om aan je kinderen te geven. Als je jezelf gewoon netjes aan de voorgeschreven dosering en ‘regeltjes’ uit de bijsluiter houdt dan is er weinig te vrezen. Of toch wel? Want wetenschappers zijn per toeval achter nog een, gevaarlijke bijwerking van paracetamol gekomen.

Gepubliceerd

Het onderzoek is gepubliceerd in het Social Cognitive and Affective Neuroscience journal. Wetenschappers die bezig waren met de research rondom paracetamol, ontdekte per toeval een bijwerking die je niet direct verwacht en ook niet in de bijsluiter staat.

Wat is er dan ontdekt?

Mensen die de maximaal toegestane dosis paracetamol voor een langere periode, dagelijks innemen, hebben meer de neiging om ‘gevaarlijk gedrag’ te tonen. Dit was de conclusie tijdens een onderzoek dat werd uitgevoerd onder bijna 600 studenten. De ene helft nam paracetamol en de andere helft kreeg een placebo.

Risico’s nemen

Het blijkt dat de proefpersonen onder invloed van acetaminophen (paracetamol dus) eerder geneigd waren om onnodige risico’s te nemen, ten opzichte van de placebogroep. Als het aankwam op het nemen van risico’s was de groep die placebo’s kreeg veel voorzichtiger.

Afvlakken

Niet alleen angst wordt minder door het gebruik van paracetamol. Het blijkt dat zowel positieve als negatieve emoties worden onderdrukt als je dit medicijn regelmatig inneemt. Je wordt minder gevoelig in zijn algemeen. Bepaalde (belangrijke) emoties worden afgevlakt en dit kan zeer nadelig werken op verschillende manieren.

Bron: The Mirror

Lees verder

Actueel

Slecht nieuws: tarieven drinkwater volgend jaar flink omhoog

Zeer slecht nieuws voor Nederlandse huishouders. Alle drinkwaterbedrijven verhogen hun tarieven per 2023, waardoor de prijzen drastisch omhoog gaan.

Aanleiding is dat drinkwaterbedrijven te maken hebben met fors gestegen kosten van energie, materialen en grondstoffen en dat wordt doorberekend aan klanten. Daarnaast moet er flink geïnvesteerd worden zodat we ook in de toekomst uit de kraan kunnen drinken.

Tientallen euro’s

De kostenstijging varieert van ongeveer 20 euro tot rond de 50 euro per jaar voor een gemiddeld huishouden, afhankelijk van het bedrijf dat voor het water zorgt. Vitens, de grootste waterleverancier in Nederland, gooit de kosten volgend jaar omhoog met ongeveer 20 euro per 100 kubieke meter water.

Nederland is nog goedkoop

Dunea, dat water levert in de provincie Zuid-Holland, zegt dat drinkwater in ons land erg goedkoop is. ”Tegelijkertijd zijn we ons ervan bewust dat de tariefsverhoging voor onze klanten bovenop de prijsstijgingen van onder andere energie en boodschappen komt.

Bron: Trendnieuws

Lees verder
Advertisement

Trending